Mavi Marmara Gazisi Tunç: Açlık grevindeki Filistinli esirler ölümle burun buruna

Marmara Gazisi Mehmet Tunç, siyonist işgal rejimi zindanlarında açlık grevi yapmakta olan 6 Filistinli esirin ölümle burun buruna olduğuna dikkat çekerek uluslararası kamuoyunu esirlere destek vermeye çağırdı.

Ekleme: 05.11.2021 18:35:14 / Güncelleme: 05.11.2021 18:35:14 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, Malatya'da Cuma namazının ardından Yeni Camii Meydanında basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı inisiyatif adına Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç okudu.

NATO’dan çıkmanın ve üsleri kapatmanın tam vakti olduğunu söyleyen Tunç, "Hiçbir konuda Türkiye’nin yanında olmayan hatta düşmanlarımızın yanında yer alan Amerika'nın ve NATO'nun topraklarımızdaki üslerini bir an önce kapatalım. Tüm NATO operasyonlarında yer alan askerlerimizi geri çekelim ve bakalım o zaman ne hale düşecekler. Büyük Şeytan ABD ve NATO karşısında Milli duruş sergilemeden, bu gerekli fiili adımları atmadan sadece Milli dil kullanmamız yeterli olmuyor, olmayacak ve bu durum onları daha da fazla cesaretlendiriyor. O yüzden artık söz yeter, milletimiz icraat bekliyor." dedi.

"Siyonist rejim zindanlarında açlık grevinde bulunan Filistinliler ölümle karşı karşıya"

Siyonist işgal çetelerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları ve bu kutsal mekanı yıkarak yerine heykel dikme planlarının  devam ettiğine dikkat çeken Tunç, "Bilindiği gibi siyonist çapulcuların Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları 1967 yılında başladı. O zamanlar baskın yapan işgalcilerin sayısı 10’u geçmiyordu. Ariel Şaron’un baskınından sonra ise işgalcilerin Aksa’ya yönelik baskınları düzenli bir şekilde arttı. İşgal polisi Mescidi Aksa’nın El Meğaribe kapısını kontrol altına aldı. Zamanla baskınlara Knesset üyeleri ve hahamlar da katılmaya başladı. Baskın yapan işgalci siyonistlerin sayısı bazı zamanlar binleri aşmaya başladı. Bu durum, Mescidi Aksa’ya yönelik planlı bir savaş anlamına geliyordu." ifadelerini kullandı.

Kudüs halkının bu baskınlara karşı ciddi bir direniş gösterdiğini belirten Tunç, "Bu direniş sırasında Müslümanlardan binlercesi tutuklandı veya şehit oldu. Siyonist israil bu baskınları yaparken; Arap ve İslam dünyasındaki Amerikan işbirlikçisi tağuti rejimlerden ve Müslümanların sessizliğinden güç almaktadır. Mescid-i Aksa’yı yıkma konusunda plan yapan siyonist toplum ve Netanyahu’nun ardından başa gelen Bennett hükümeti uçuruma doğru yuvarlanmaktadır. Direniş Cephesi’nin etrafında kenetlenmiş olan Filistinli ve diğer milletlerden Müslümanlar korsan israili ortadan kaldırmak için gün saymaktadır." dedi.

Gasıp işgal rejiminin Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini sürme ve Yusufiyye Mezarlığını yıkma planlarının da Allah’ın izni ve Filistinlilerin direnişiyle sonuçsuz kalacağını kaydeden Tunç, "Kudüs’ün Kılıcı savaşında siyonist düşmana karşı kazanılan zafer bunun göstergesidir. Diğer taraftan Siyonist rejim zindanlarında açlık grevi yapmakta olan 6 Filistinli esir ölümle burun burunadır. Korsan israilin idari tutukluluk gibi kanun dışı uygulamalarına ve esirlere hayvan muamelesi yapmasına karşı çıkan bu kardeşlerimizin açlık grevi eylemine tüm İslam dünyası ve insan hakları kuruluşları destek vermeli ve onların serbest bırakılması için harekete geçmelidir." ifadelerini kullandı.

Tunç, Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinin yöneticilerinin, milletlerin ve uluslararası toplumun hem Mescidi Aksa'ya ve hem de siyonist işgal çetelerinin zindanlarında bulunan Filistinliler konusunda bir an önce harekete geçmeleri gerektiğini söyledi. (İLKHA)