Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Ilısu Barajı'nda incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, yarın açılışı gerçekleştirilecek olan Ilısu Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES) incelemelerde bulundu.

Ekleme: 05.11.2021 18:09:35 / Güncelleme: 05.11.2021 18:09:35 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın açılışı yapılacak olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde incelemelerde bulunmak üzere Dargeçit ilçesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, DSİ yetkililerinden bilgi aldı.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yapılan Ilısu Barajı Hidroelektrik Santrali'nde beraberindeki Vali Mahmut Demirtaş ve heyetle incelemelerde bulunan Bakan Pakdemirli, açılışın yarın saat 11.00'de yapılacağını açıkladı.

Gövde hacmiyle Atatürk Barajı'ndan sonra ülkenin ikinci büyük barajı ve en büyük 4'üncü hidroelektrik santrali olma özelliğini taşıyan tesisin açılışı, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde, dolgu hacmi, kret uzunluğu ve beton yüzeyi bakımından dünyada ilk sırada yer alan Ilısu Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin açılış hazırlıklarını yerinde inceleyen Bakan Pakdemirli, son durum hakkında bilgiler aldıktan sonra ilçeden ayrıldı. (İLKHA)