Ağrı Emekliler Derneğinden artan kömür fiyatlarına alternatif çözüm

​Ağrı Emekliler Derneği, artan kömür fiyatlarından dolayı zorluk çeken emeklilere maliyetine kömür satışı yapıyor.

Ekleme: 05.11.2021 16:45:20 / Güncelleme: 05.11.2021 16:46:02 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

 

Son zamanlarda kömür fiyatlarında yaşanan fahiş orandaki fiyat artışı, orta ve düşük gelirli aileleri kömür almakta zorluyor.

Emekli fiyatlarının da düşük olmasından yakınan emekliler, emeklilik geliri ile kömür almakta zorluk çektiklerini belirtiyor.

Ağrı Emekliler Derneği, bu artışın ve yaşanan mağduriyetin önüne geçebilmek için emeklilere düşük fiyata, maliyetinden kömür satımı yapmaya başladı.

 

Yapılan çalışma hakkında konuşan Ağrı Emekliler Derneği Başkanı Mahmut Yıldırım, son zamanlarda kömür fiyatlarının ciddi manada yükseldiğini ve emeklilerin fiyatları karşılamakta zorluk çektiğini belirtti.

Yıldırım, dernek olarak bu zorluğun bir nebze de olsa önüne geçebilmek için emeklilere maliyetine ve 6 taksit ile kömür yardımında bulunduklarını ifade etti.

"Türkiye genelinde emeklilerin hayat şartları zorlaşmıştır"

Emeklilerin hayat şartlarının zorlaştığına dikkat çeken Yıldırım, "Piyasadaki şartlardan dolayı emeklilerimize kömür vermeyi kararlaştırdık. Emeklilerimize, piyasadan düşük bir şekilde kömür satışı yapmaktayız. Kömür ücreti de maaşlarından otomatik kesiliyor. Kendileri bize SGK üzerinden taahhüt veriyorlar. Yani dernek olarak bundan herhangi bir kazanç elde etmemiz söz konusu değil." dedi.

Yıldırım, "Türkiye genelinde emeklilerin hayat şartları zorlaştı. Emekliler şu an dar boğazda. Bir ton kömür, hemen hemen bazı düşük emeklilik alanların iki maaşına denk geliyor. Ağrı’da da kış 6 ay sürüyor. Bazıları 3 ton kömür alıyor ve kendilerine 4-5 ancak yetiyor." diye konuştu.

"Dışardan kömür alamıyoruz"

Emeklilik maaşıyla kömürcülerden kömür alamadıklarını belirten emekli Erdal Söğüt, "Dışardan kömür alamıyoruz. Taksitle vermiyorlar, kart istiyorlar. Bizim de bazılarımızın kredi kartı yok. Ama bu uygulama çok faydalı, maaşımızdan kesiyor. Bizim için çok büyük bir avantaj oldu." ifadelerini kullandı.

"Bu yardım olmasaydı kömür alamazdık"

Emekli Cafer Sarı da "Bu yardım olmasaydı kömür alamazdık. Fiyatlar çok yüksek olmuş. Ben 1,5 ton aldım, aydan aya 500 TL kadar maaşımdan kesiliyor." diyerek uygulamayı hayata geçirenlere teşekkür etti. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar