Sahte çeklerle 7,5 milyon liralık vurgun: 16 kişi yakalandı

Kayseri'de sahte ve karşılıksız çeklerle 22 ilde 68 kişiyi yaklaşık 7 milyon 500 bin lira dolandırdıkları iddia edilen 16 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde ele geçirilen çok sayıda çek, belge ve materyale el kondu.

Ekleme: 05.11.2021 13:44:49 / Güncelleme: 05.11.2021 13:44:49 / Güncel
Destek için 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kentte organize şekilde nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik yapıldığı bilgisi üzerine ocakta çalışma başlattı.

Yaklaşık 10 ay süren teknik takip ve araştırmalar sonucu S.D. elebaşılığında kurulan suç örgütünün, paravan şirketler aracılığıyla bankalardan aldıkları gerçek çekler ile çeşitli kişilerden temin ettikleri sahte çeklerin bir kısmını sattıkları, bir kısmıyla da ürün satın alarak piyasaya sürdükleri, daha sonra da paravan şirketleri iflas ettirdikleri belirlendi.

22 ilde 68 kişi yakalandı

Örgütün, bu yöntemle Kayseri başta olmak üzere 22 ilde ikamet eden 68 kişiyi yaklaşık 7 milyon 500 bin lira tutarında karşılıksız ya da sahte çek vererek mağdur ettikleri ve haksız kazanç sağladıkları saptandı.

Bu kapsamda Kayseri, İstanbul, Tokat ve Amasya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 şüpheli yakalandı.

Çok sayıda çek, belge ve dijital materyale el kondu

Zanlıların ikamet ve iş yerlerindeki aramalarda ele geçirilen 2 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 26 mermi, farklı firmalar adına düzenlenmiş çok sayıda çek ve belge ile dijital materyale el konuldu.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.