Viranşehir'de "Uyuşturucu ile Mücadele Semineri" düzenlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde başlatılan proje kapsamında Viranşehir Konferans Salonu'nda faklı alanlardan kişilerin katılımıyla uyuşturucu ile mücadele semineri düzenlendi.

Ekleme: 05.11.2021 12:09:32 / Güncelleme: 05.11.2021 12:49:01 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, anne ve anne adayları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmenlerinin katıldığı, uyuşturucuyla mücadelede farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüldüğü proje kapsamında bir seminer düzenlendi.
Katılımcılara seminerin amacını açıklayan konuşmacılar, bağımlılık nedir? Gençler ve yaşlılar nasıl bağımlı olur, annelerin çocuklarında dikkat etmesi gereken belirtiler, bağımlılar uyuşturucudan nasıl kurtulabilir, öğretmenlerin öğrencilere uyuşturucu ile mücadelede nasıl yaklaşımlarda bulunmaları gerektiği konularında bilgilendirme yaptı. Programda uyuşturucu bağımlılığına karşı ailelerin farkındalığının büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğinde düzenlenen program katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile son buldu. (İLKHA)