KYK burs ve kredi başvuruları başladı! KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2021-2022 eğitim öğretim dönemi KYK burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı.

Ekleme: 05.11.2021 10:35:52 / Güncelleme: 05.11.2021 11:04:50 / Eğitim
Destek için 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK burs ve kredi başvurusunun başladığını duyurdu. Kasapoğlu, "Sevgili öğrenciler, 8 Kasım saat 23.59'a kadar başvuru yapmayı unutmayın." ifadelerini kullandı.

KYK Bursu için hangi kriterlere bakılıyor?

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu yüzde 40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor. Bunun yanı sıra üniversite yerleştirme sınavında sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanında ham puan bazında ilk 100'e giren öğrencilere normal burs tutarının üç katı burs verilecek.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs  ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

KYK BURS VE KREDİLERİ NE KADAR? 

2020 yılı aralık ayında 2021 yılı için geçerli olan KYK burs ve kredi ücreti belirlenmişti. KYK burs ve kredileri, lisans için 650 lira, yüksek lisans için 1300 lira, doktora için 1950 lira olmuştu.

KYK BURS BAŞVURU EKRANI

KYK burs ve kredi başvuru ekranına gitmek için aşağıdaki linki tıklayın.

KYK Burs ve Kredi başvurusu için tıklayın!