Bakan Yanık: Başörtüsünü kısıtlayıcı söylem ve eylemleri kaygıyla izliyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Avrupa'da yükselen kadın haklarını ve başörtüsünü kısıtlayıcı söylem ve eylemleri kaygıyla izliyoruz." dedi.

Ekleme: 05.11.2021 07:20:10 / Güncelleme: 05.11.2021 07:25:23 / Kadın Aile
Destek için 

Bakan Yanık, Avrupa Konseyinin başörtülü kadınlara yapılan ayrımcılığa karşı başlattığı kampanyayı Fransa'nın iptal ettirmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Yanık, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Avrupa'da yükselen kadın haklarını ve başörtüsünü kısıtlayıcı söylem ve eylemleri kaygıyla izliyoruz. Müslüman kadınların inanç ve kıyafetleriyle ilgili yaşadıkları hak kayıplarının dile getirilmesine dahi tahammülü olmayan devletlerin demokrasi söylemini tutarsız buluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Avrupa Konseyi'nin, başörtülü kadınlara yapılan ayrımcılığa karşı başlattığı, kadınlar arasında çeşitliliği ve başörtüsü takma özgürlüğünü teşvik eden sosyal medya kampanyası Fransa'nın tepkisi üzerine kaldırılmıştı.

Fransa'nın Gençlikten Sorumlu Devlet Bakanı Sarah el Hairy, kampanyanın Fransa'nın değerlerine aykırı olduğunu iddia ederek, "Kampanyaya ait videoda başörtüsü takmak teşvik ediliyor. Bunu kınıyoruz. Fransa kampanyayı onaylamadığını Avrupa Konseyi'ne iletti ve kampanya iptal edildi." dedi.

 

 

 

(İLKHA)