Yine Fransa yine başörtü düşmanlığı

Başörtüsü takma özgürlüğünü teşvik eden sosyal medya kampanyası Fransa'nın tepkisi üzerine kaldırıldı

Ekleme: 04.11.2021 20:23:23 / Güncelleme: 04.11.2021 20:23:23 / Dünya
Destek için 

Laik Fransa her platformda insan hakları ve özgürlükten dem vuruyor. konu İslam ve İslami değerler olunca Laik Fransa Cumhuriyeti savunduğu ‘’hak, hukuk ve özgürlük’’ kavramlarını çiğneyip İslam ve İslam’i değerlerine saldırmak ve engeller koymaktan geri durmuyor.

Avrupa Konseyi'nin, başörtülü kadınlara yapılan ayrımcılığa karşı başlattığı, kadınlar arasında çeşitliliği ve başörtüsü takma özgürlüğünü teşvik eden sosyal medya kampanyası Fransa'nın tepkisi üzerine kaldırıldı.

Başörtüsü takan genç kadınları gösteren afişler, projenin başlamasından birkaç gün sonra sosyal medya platformu Twitter'dan silindi.

Bütün bakanlarıyla ‘başörtüsüne saygı' kampanyasına karşı çıktı
Fransa'nın Gençlikten Sorumlu Devlet Bakanı Sarah el Hairy, yaptığı açıklamada, Avrupa Konseyi'nin ayrımcılıkla mücadele biriminin söz konusu kampanyasının kendisini şoke ettiğini söyleyerek bir skandala imza attı.

El Hairy, kampanyanın Fransa'nın değerlerine aykırı olduğunu iddia ederek, "(Kampanyaya ait) Videoda başörtüsü takmak teşvik ediliyor. Bunu kınıyoruz. Fransa kampanyayı onaylamadığını Avrupa Konseyi'ne iletti ve kampanya iptal edildi." diyerek kinini kustu.
Fransız hükümet sözcüsü Gabriel Attal da, kampanyanın "sağduyuya" aykırı olduğunu ileri sürdü.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Attal, Paris'in "kimlik temelli yaklaşıma" katılmadığını belirtti.

Attal, "Bu, Fransa'nın tüm Avrupa ve uluslararası forumlarda savunduğu inanç özgürlüğüne zıt" dedi

Gelen tepkiler üzerinde AB Konseyi Twitter hesabındaki paylaşımları sildi
Fransa'nın söz konusu kampanyanın iptal edilmesini sağlamasının ardından Avrupa Konseyi kampanya kapsamında Twitter hesabındaki paylaşımları silerek İslam düşmanlarına bir kez daha boyun eğdi.