HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: "Kulp’un en büyük sorunu sudur"

​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yaptığı esnaf ziyareti sonrası açıklamada bulunarak; Kulp (Pasur) ilçesindeki vatandaşların öncelikli sorunlarının su sıkıntısı, hastanelerdeki cihaz eksikleri ve hayat pahalılığı olduğunu söyledi.

Ekleme: 04.11.2021 19:09:32 / Güncelleme: 05.11.2021 15:33:55 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kulp ilçesinde birtakım ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç ve beraberindekiler, ilçe esnafını ziyaret ederek, yaşadıkları mağduriyetleri ve sıkıntıları birinci ağızdan dinledi.

Dinç'e yaşadıkları mağduriyetleri anlatan Kulp halkı, ilçenin su ve hastane sıkıntısı ile beraber her geçen gün fiyatların yükseldiğini ifade ederek tepkilerini dile getirdiler.

İlçe esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledikten sonra açıklama yapan Dinç, kentin öncelikli sorunlarının su sıkıntısı, hastanelerdeki cihaz eksikleri ve hayat pahalılığı olduğunu vurguladı.

“Vatandaşımız bu kirli sudan içiyor”

Kulp halkının kirli suyu içmek zorunda kaldığını belirten Dinç “Bugün Kulp ilçesindeki esnafımızı ziyaret ederek onların sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledik. Kulp ilçemizdeki sıkıntıların başında su sorunu vardır. Kulp ilçemizde içecek suyun üzeri açık olduğu için yağan yağmurla beraber su kirleniyor ve bu kirli su evlere kadar geliyor. Vatandaşımız bu kirli sudan içiyor. Vatandaşımızın dediğine göre içme suyu o kadar kirleniyor ki bu kirli su ile bazen abdest dahi alınamayacak bir hale geliyor.” ifadelerini kulandı.

“Hastanelerde diyaliz makinası yoktur”

İlçede bulunan devlet hastanesindeki cihaz eksiklerinden dolayı halkın çevre ilçelere gitmek zorunda olduklarını ifade eden Dinç “Kulp ilçemizdeki hastanelerde diyaliz makinası yoktur. Diyaliz makinası olmadığından dolayı diyaliz hastaları Silvan ve Lice ilçelerimize götürülerek orada tedavi oluyorlar. Oysaki böbrek hastası olan birinin bir yere gitmeye hali yokken tedavi için farklı ilçelere gitmek zorunda olmaları onlara büyük sıkıntılar yaşatıyor.” dedi.

“Zamlar durdurulsun yoksa bu zamlar herkesi çarpacaktır.”

Halkın en çok şikâyet ettikleri bir diğer konunun ise hayat pahalılığı, faturaların yüksek olması ve her gün yapılan zamlar olduğunu söyleyen Dinç, yetkililerin ilçenin sorunlarına çözüm bulmaları noktasında çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Hayat pahalılığı, faturaların yüksek olması ve her gün yapılan zamlardan dolayı vatandaş artık bezmiş durumda. Bu nedenle vatandaşın artık mülki amirlere güveni kalmamış. Yetkililer şu çağrıda bulunuyoruz; bu vatandaşlarımız her şeyden önce temiz bir ‘su’ istiyor. Bununda yapılması çok zor bir şey değildir. Bu suyun üzeri kapatılsın ve vatandaşlarımıza kesintisiz bir şekilde temiz su verilsin. Kulp ilçemiz deki hastaneye bir ‘diyaliz makinası’ alınsın ve vatandaş rahat bir şekilde tedavilerini olsunlar. Genel sıkıntı haline gelen zamlar durdurulsun yoksa bu zamlar herkesi çarpacaktır.”

Ziyareti Dinç’e, HÜDA PAR Kulp İlçe Başkanı Mehmet Sekan Gündüz, il ve ilçe yönetiminde bulunan heyet ile partililer eşlik etti. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler