Özel jetli iklim toplantısı!

Dünya liderlerinin her yıl iklim krizine çözüm bulmak için bir araya geldikleri zirveye özel jetler damga vurdu.

Ekleme: 04.11.2021 15:12:16 / Güncelleme: 04.11.2021 15:13:07 / Dünya
Destek için 

Haber Merkezi

Her yıl düzenlenen zirve, 197 ülkeyi bir araya getirerek, iklim COP 26 İklim Konferansı: Glasgow'da yapıldı. Küresel ısınma yüzünden dünyayı yaşanılmaz bir hale getiren insanoğlu yapıp ettiklerine bir çözüm bulmak için toplandı. Ancak toplantıya liderlerin özel jetleri damga vurdu.

Binlerce canlıya ev sahipliği yapan buzulların erimesinden, birçok insanın yerini terk edip göç etmesine kadar birçok sorun ve problemin ana nedeni olan iklim krizini çözmek için bir araya gelen liderlerden beklen hassasiyet maalesef gerçekleşmedi.

Türkiye de katıldı!

İklim krizinde en masum kişiler olan hayvanların yok olmasından tutun da birçok doğa felaketinin yaşanmasına neden olan küresel ısınma son yıllarda iklim krizine dönüştü.  Birçok doğa olayının yaşanmasına neden olan iklim değişikliği dünyanın değişik yerlerinde sel taşkınlarına, çölleşmeye, yağışlardaki dengesizlik ve sapmalara, fırtına ve hortum gibi felaketlere sebebiyet veriyor. Bu krizi çözebilmek için Glasgov’da bir araya gelen ülkeler arasında Paris anlaşmasını yerine getirme taaddüdünde bulunan Türkiye’ye de katıldı.

Biden uyuya kaldı!

Avrupa ülkelerinin gelişmişliği yüzünden acı çeken az gelişmiş ülkeler bu krizden en çok etkilenen kesimi temsil ediyor.  Zirveye katılan ABD Başkanı Joe Biden'ın konuşmalar sırasında uyuduğunu gösteren görüntüleri bu zirvenin ne kadar önemsediği ortaya koymaya yetti!

50 Kilometrelik yolu özel jet ile geldi

Geçtiğimiz günlerde İskoçya'da yapılan 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26), dünyada iklim konusunda atılacak adımlarla ilgili beklentileri yerle bir eden adım AB komisyonu Başkanından geldi. AB Komisyon Başkanı Von der Leyen’in iklim değişikliğine katılmak için 50 kilometrelik yolu özel jetiyle gelmesi tepkilere yol açtı. Öte yandan Uçuş analitiği şirketi Cirium'un BBC'ye aktardığı bilgiye göre, 1 Kasım'a kadarki dört gün içinde Glasgow ve çevresine 76 özel jet veya VİP uçuşun gerçekleştirildiği kaydedildi.