Bakan Dönmez: Doğalgaz ve elektrikte sıkıntı yaşamayacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Biz bu seneyi doğalgaz ve elektrikte bir arz sıkıntı yaşamadan kapatmış olacağız." dedi.

Ekleme: 04.11.2021 12:45:13 / Güncelleme: 04.11.2021 12:54:19 / Güncel
Destek için 

"Türkiye 2023 Zirvesi"ne video konferansla katılan Bakan Dönmez, "Azerbaycan'la biten kontratı görüştük, yeni kontrat yapıldı. Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de aramalara hız verdik. Geçtiğimiz yıl Sakarya Gaz Sahası'nda 540 milyar metreküplük keşif gerçekleştirdik. Türkali 6 kuyusunda sondajlarımız devam ediyor. Hedefimiz 2023’ün inşallah ilk yarısında bu gazı insanımızla buluşturmak." dedi.

Karadeniz'deki doğalgaz keşfiyle ilgili "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği müjde vatandaşın cebine yansıyacak" diyen Bakan Dönmez, "Bu sadece devletin kasasına değil vatandaşın kasasına da doğrudan yansıyan bir durum olacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez, sosyal medyada tasarrufla ilgili yer alan iddialara da cevap verdi.

Dönmez, "Evlerimizde ufak tefek önlemlerle enerjiyi daha verimli kullanacağımızı aktarmıştım. Maalesef sosyal medyada çarpıtılarak aktarıldı. Cımbız siyaseti yaptığını zannedenler gerçeği çarpıtıyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)