Kırsal Kalkınma Hibe Desteği başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığınca "Tarıma Yatırım, Geleceğe Yatırımdır" sloganıyla 31 Eylül 2021 tarihinde yayınlanan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile her proje için 3,5 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak.

Ekleme: 03.11.2021 16:40:11 / Güncelleme: 03.11.2021 16:44:08 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yayınlanan iki destekleme programı proje başvuru süreci devam ediyor.

Konu hakkında bilgi veren Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, şunları söyledi:

"Kırsal kalkınmaları destekleme kapsamında bakanlığımız tarafından 5 yıl boyunca tarımsal ürünlerin işlenmesi, değerlenmesi ve paketlenmesi ve küçük aile işletmelere yüzde 50 hibe desteğimiz söz konusudur. Başvurular başladı. Küçük aile işletmelerinde 17 Aralık 2021 tarihine kadar, ekonomik yatırımlar kapsamında da 21 Ocak 2022 tarihine kadar müracaatları alacağız. Burada ekonomik yatırımlarda yüzde 50 hibe desteğimiz veriyoruz. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, değerlenmesi, paketlenmesi, soğuk hava depoları ve silolara 3 Milyon TL'ye kadar destek verilecek. Ayrıca bakanlıktan barınak ve ahır yapımlarına da yüzde 50 hibe desteği veriliyor.

Küçük aile işletmelerine ise işletmelerin daha basit bir formatta başvurularının alındığı alt limiti bir TL'den başlayan 600 bin TL'ye kadar olan yatırımlara yüzde 50 hibe desteği veriyoruz. Ayrıca tarımsal tarım ve ekipmanlarına da yüzde 50 hibe desteğimiz var. Bölgemizde makineleşme, makinalı tarımın çok az yapıldığı ilimiz için büyük bir fırsattır. Bu fırsattan faydalanmak için çiftçilerimizi il ve ilçe müdürlüklerimize gelerek başvuruda bulunmalarını istiyoruz. Bu projelerden azami ölçüde faydalanmaya davet ediyoruz.

Yine bu kapsamda küçük aile işletmelerinin 10 dekara kadar sera yapımına, su ürünlerine, küçük ahır yapımlarına ve tadilatlarına da yüzde 50 hibe desteği söz konusudur." 

Görentaş, ekonomik yatırım konuları şöyle sıraladı:

"1- Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar.

2- Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar

3- Yenilenebilir enerji kaynaklarından ısı ve/veya elektrik üreten üretim tesisleri yapımına yönelik yatırımlar

4-Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar

5- Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar." (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar