Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesinden 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' beklentileri talebi

Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ile ilgili Ağrı Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, kanunun beklentileri karşılayacak şekilde çıkarılması gerektiği belirtildi.

Ekleme: 02.11.2021 21:10:05 / Güncelleme: 02.11.2021 21:10:05 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi il binasında yapılan basın açıklamasını Şube Başkanı Abdurrahman Aslan okudu.

Aslan açıklamasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ile ilgili öğretmenliğin kadim meslek olduğunu ve mesleğe yönelik çıkarılacak olan kanunun, beklentileri karşılayacak şekilde çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. 

Sendika olarak yayınladıkları akademik çalışmalarla 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' için nelere ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyduklarını belirten Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çağın gereklerini ve öğretmenlerimizin beklentilerini karşılayacak şekilde 2018 yılında hazırladığımız “Öğretmenlik Meslek Kanunu İhtiyaç ve Öneriler” başlıklı raporumuzla genel çerçeveyi çizdik. ‘Meslek kanunu, öğretmene destek kanunu olmalı’ diyerek beklentilerimizi ifade ettik. ‘Nasıl bir meslek kanunu olmalı, meslek kanununda neler yer almalı’ sorularının cevabını bir eğitim sendikası olarak verdik. Öğretmenler olarak beklentimiz, özlük haklarımızın tanımlanması ve geliştirilmesi; kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik ayrımının ortadan kaldırılması; resmî eğitim kurumlarındaki bütün öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesi; mesleğimizde ilerlememizi sağlayacak şekilde kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi; istihdamda güçlük çekilen bölgeler başta olmak üzere zorunlu hizmet gibi zorlayıcı dayatmalar yerine teşvik edici uygulamaların getirilmesi; eğitim kurumu yöneticiliğinin eğitim-öğretim sınıfı içinde ama ikincil görev olmaktan çıkarılarak müstakil bir kadro olarak düzenlenmesi; yöneticilik süreçlerine geçiş ve statüsü ile bu pozisyonlardaki mali, özlük ve sosyal hakların da mutlaka meslek kanununda tanımlanması; resmî veya özel öğretim kurumu ayrımı yapmaksızın bütün öğretmenleri kapsayan bir meslek kanununu hayata geçirilmelidir." (İLKHA)  







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar