Pakistan’dan Hindistan’ın Afganistan Konferansı davetine ret

Pakistan Başbakanı İmran Han’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Muid Yusuf, Hindistan’da düzenlenmesi planlanan Afganistan Konferansı’na katılmayacağını belirterek, "Gitmeyeceğim, huzur bozucular uzlaştırıcı olamazlar." dedi.

Ekleme: 02.11.2021 18:22:17 / Güncelleme: 02.11.2021 18:22:17 / Dünya
Destek için 

Yusuf, Pakistan ile Özbekistan arasında Ortak Güvenlik Komisyonu kurulmasına dair protokolü imzalamak için bu ülkeye gelen Özbekistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Korgeneral Victor Mahmudov ile başkent İslamabad’da basın toplantısı düzenledi.

Yusuf, burada yaptığı açıklamada, Hindistan’da düzenlenmesi planlanan Afganistan Konferansı’na katılmayacağını vurgulayarak, "Gitmeyeceğim, huzur bozucular uzlaştırıcı olamazlar." diye konuştu.

Dünyanın Keşmir’de "Hint devleti destekli teröre" ve insan hakları ihlallerine sessiz kalmasını üzücü olarak nitelendiren Yusuf, uluslararası toplumun gözlerini kapalı tuttuğunu ve Yeni Delhi ile konuşması gerektiği gibi konuşmadığını söyledi.

Hindistan basınında 18 Ekim'de yer alan haberlere göre, Yeni Delhi yönetimi, aralarında Rusya, Çin, İran, Tacikistan, Özbekistan ve Pakistan’ın da bulunduğu bölge ülkelerinin ulusal güvenlik danışmanlarını, 10 Kasım'da yapılması planlanan Afganistan Konferansı için Yeni Delhi’ye davet etmişti.