Kombiler hakkında önemli uyarı

Havaların soğuduğu bugünlerde kombi bakımına ilişkin önemli uyarı ve tavsiyelerde bulunan uzmanlar, bakımı yapılan kombinin ömrünün uzadığını, gaz tüketiminde de büyük oranda tasarruf sağlandığını belirtti.

Ekleme: 02.11.2021 12:25:09 / Güncelleme: 02.11.2021 16:01:50 / Ekonomi / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kombi bakımının her yıl düzenli bir şekilde yapılması gerektiğini, bakımı yapılmayan kombinin zamanla arıza vermeye başladığını söyleyen uzmanlar, bunun büyük bir maliyet oluşturduğuna dikkat çekti.

 

Düzenli şekilde bakımı yapılan kombinin ciddi bir tasarruf da sağladığını ifade eden uzmanlar, bakımın ise mutlaka yetkili servislerce yapılması gerektiğini kaydetti.

Batman’daki kombi bakım ve onarım uzmanı Tahsin Arslan, İLKHA muhabirine, kombi bakımının kombinin ömrünü uzattığı gibi gaz tüketimini de aza indirdiğini söyledi.

“Her parça arızasında kombide maliyeti artırıyor”

Arslan, “Bakımı yapılmayan kombi zamanla hasar vermektedir. Burada bakımı yapılmadığı için arızalanan kombinin cehennemliğinin içi tortu oluşmuş. Cehennemlikte oluşan tortular zamanla kombinin içindeki parçalara zarar vermektedir. Her parça arızasında kombide maliyeti artırıyor.” dedi.

Tahsin Arslan

Kombi bakımı yetkili servislerde yapılması gerektiğini dile getiren Arslan, “Servis personeli ilk başta kombinin suyunu boşaltıyor, eşanjörünü temizliyor, cehennemliğini açıyor ve güzelce temizliği yapılıyor. Genleşme tankına hava basılıyor ve bütün periyodik bakımları yapıldıktan sonra müşteriye teslim ediliyor. Yetkili servis olarak kombi bakım ücretimiz 100 TL’dir. Bazıları neden kombi bakımı yapıp boş yere para vereyim diye düşünüyor. Hâlbuki kombi bakımı yapılmadığı için kombi zamanla arıza vermeye başlıyor ve arıza verdikten sonra vatandaşa yüklü bir masraf çıkarmaktadır.” diye konuştu.

“Kombi fiyatı baya yükseldi”

Kombi bakımının zamanında yapılması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Kombi fiyatları döviz kurlarından dolayı bayağı yükseldiği için kombi bakımlarını zamanında yapmalarını öneriyoruz. Çünkü yeni kombi alma ihtiyacı duymazlar. Müşterilerimize kombi bakımını her yıl düzenli şekilde yetkili servislerce yapmalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Emre Görken

“Bakım kombinin ömrünü uzatıyor, yakıt tasarrufunu sağlıyor”

Bir diğer kombi bakım ve onarım uzmanı Emre Görken ise şunları söyledi: “Kombi bakımı ile beraber petek bakımını da yapıyoruz. Kombi bakımı kombinin çelik eşanjörünün, kombinin ömrünü uzatıyor ve yakıt tasarrufunu sağlıyor. Kombi bakımı yapılmazsa içerdeki su kombiyi yavaşlatıyor ve bu da doğalgazın daha çok yakılmasına neden oluyor. Kombi bakımı yetkili servisler tarafından yapılması daha iyidir. Sebebi ise servis kombiyi daha güzel bir şekilde kontrol ediyor. Kombi bakımı yapılmadığında kombi zamanla arıza verir ve bu da vatandaş için büyük maliyet oluşturur.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler