Erdoğan Glasgow’a gitmekten vazgeçme nedenini açıkladı

Erdoğan, Glasgow’da düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği konulu Liderler Zirvesi için talep ettiğimiz güvenlik protokolü standartları yerine getirilmeyince biz de Glasgow’a gitmekten vazgeçtik'' dedi

Ekleme: 01.11.2021 22:35:14 / Güncelleme: 01.11.2021 22:35:14 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerle sohbet etti, soruları yanıtladı.

İskoçya'ya neden gitmememe nedeni ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Glasgow’da düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği konulu Liderler Zirvesi için talep ettiğimiz güvenlik protokolü standartları vardı. Bunlar uluslararası bütün ziyaretlerimizde bize ve diğer bütün liderlere her zaman uygulanan protokoldeki standartlardı. Ancak bize bunların son anda karşılanamayacağı söylendi. Daha sonra bizim geri çevrilen talebimizdeki standartların başka bir ülke için istisnai olarak sağlanabildiğini öğrendik." ifadelerini kullandı.

Bunun diplomatik teamüllere de uymadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bunu kabul edemezdik. İlgili birimlerimiz net bir duruşla görüşmelerini sürdürdü. Sağ olsun Boris Johnson da süreçle ilgilendi. İlk başta sorununun çözüldüğünü ifade etti. Fakat son anda bize geri dönüp İskoçya tarafının zorluk çıkardığını söyledi. Taleplerimiz yerine getirilmeyince biz de Glasgow’a gitmekten vazgeçtik. Nihayetinde bu sadece kendi güvenliğimizle ilgili değil, ülkemizin itibarıyla da ilgili bir meseleydi’’ diye ifade etti.

Kaynak: TRT Haber