Şanlıurfa'da 100 bin Kur'an'ı Kerim dağıtımı kampanyası başlatıldı

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi, "O'nu yaşamak için sen de hediye et" sloganıyla 100 bin Kur'an'ı Kerim dağıtacak.

Ekleme: 01.11.2021 14:20:24 / Güncelleme: 01.11.2021 14:34:06 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi "100 bin Kur'an'ı Kerim dağıtımı" kampanyasının tanıtımı amacıyla kentte görev yapan gazetecilerle Yenişehir Mahallesi'nde bulunan bir mekanda bir araya geldi.

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Maşuk Özyaramış, kampanyanın startını verdiklerini ifade etti.

 

"Gençlerin Kur'an'ı Kerim ile buluşmasını sağlamak amacıyla bu çalışmayı başlattık"

Önce ahlak ve maneviyat prensibiyle hareket ettiklerini belirten Özyaramış, "Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi olarak insanların özellikle de gençlerin Kur'an'ı Kerim ile buluşması ve onu baş ucu kitabı olarak sürekli okumasını sağlamak amacıyla bu çalışmayı başlattık. Halisane niyetlerle yapılan bu çalışmalar vesilesiyle Rabbimizin milletimizi ve ümmeti her türlü musibetlerden muhafaza etmesini ve bağışlamasını temenni ediyoruz. Misyonu inançlı ve fedakâr bir neslin yetiştirilmesi olan Anadolu Gençlik Derneği, muhatap olduğu gençliğin içinde bulunduğu meselelerle ilgilenmek ve bu meselelere meşru dairede çözümler üretmek için gayret ortaya koymaktadır. Modern sistemin ahlak ve inancı bireysel ve içe dönük bir mesele olarak değerlendirdiği bir ortamda 'Önce ahlak ve maneviyat' düsturuyla hareket etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

 

"Biz istiyoruz ki her bir gencimizin şahsına özel bir mushafı olsun"

Kur'an'ı Kerim'i gençlerin sürekli gündeminde tutmayı hedeflediklerini belirten Özyaramış, "Mushaf-ı Şerif'e hürmeti dolayısıyla ayağını uzatıp istirahat etmeyi edebine yakıştıramayan bir ecdadın torunları olarak Kur'an'ı Kerim’i gençlerimizin gündeminde tutmak, O’nun hükümlerini hayatımızın vazgeçilmez prensipleri haline getirmek temel gayelerimizin başında gelmektedir.  Kur'an'ı Kerim bağışından hediye talebine ve gerekli yerlere ulaştırılmasına kadar tüm süreç şeffaf bir şekilde takip edilebilecektir. Bu amaçla oluşturulan görsel ve yazılı materyallerin tümü Anadolu Gençlik Derneği sosyal medya hesaplarımızdan tedarik edilebilecektir.Biz istiyoruz ki her bir gencimizin şahsına özel bir mushafı olsun, hayatı boyunca onunla Kur'an okumayı öğrensin, onunla her gün hem hal olsun hatta onunla hafızlık yapsın. Çantasında kolayca taşısın ve her mekânda ona müracaat edip huzur bulsun. Her türlü fuhşiyatın gençlerin gözleri önüne serildiği ve rahatlıkla ulaşıldığı böyle bir dönemde Kur'an'ı Hâkim'i gençlerimizin gündemine sokmak, onlara Kur'an’a ulaşmaları için pratik bir yol sunmak en hayırlı bir hizmet olacaktır." şeklinde konuştu.

Özyaramış açıklamasının sonunda tüm Şanlıurfalıları Kur’an'ı Kerim Kampanyasına destek vermeye davet etti. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar