Fırsatçıların yeni yöntemi: Zam öncesi benzin yok!

Benzin ve motorine gelen zamlar vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Zamlarla birlikte fırsatçılara gün doğdu. Bazı akaryakıt istasyonlarının zam öncesi ‘benzin yok’ diyerek vatandaşları geri çevirdiği ortaya çıktı.

Ekleme: 28.10.2021 16:30:36 / Güncelleme: 28.10.2021 20:32:58 / Ekonomi / İstanbul Haberleri
Destek için 

Haber Merkezi

Benzin fiyatlarına son bir ayda 89 kuruş zam geldi. Peş peşe gelen zamların ardından vatandaş perişan olurken fırsatçılar boş durmadı. Bazı akaryakıt istasyonlarının zam öncesi benzin yok’ diyerek vatandaşları geri çevirdiği indirim ise geç yansıttığı iddia edildi.

Sistem arızalandı yalanı!

Benzin fiyatlarına gelen zamlar yansımadan önce sürücüler motorin, benzin ve LPG otogaz almaya gitti. Akaryakıt almaya giden bazı vatandaşların istasyonlardan “depomuz boş, sistem arızalandı” ya da “tanker gelmedi” gibi yalanlarla geri çevrildiği öğrenildi.

İndirim gelince ağır davranıyorlar!

Art arda gelen zamlardan sonra benzinin litre fiyatına 25 kuruş indirim yapıldı. İddiaya göre, akaryakıta gelen zamları anında pompa satış fiyatına yansıtan bazı istasyonların indirimi de bilerek geç uygulamaya aldığı belirtildi.

Güncel benzin fiyatları

Bugün gerçekleşen indirimin ardından İstanbul’da benzinin litre fiyatı 8,42 TL’den, Ankara ve İzmir'de benzinin litre fiyatı 8 lira 51 kuruştan satılıyor.

Ne olmuştu?

Son bir ayda benzin fiyatlarına 4 kez zam yapılmıştı. Zamların ardından benzinin litre fiyatı 9 liraya yaklaşarak 8.67’yi bulmuştu. Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla birçok ürüne de zam yapılmıştı. Son olarak benzinin litre fiyatına 25 kuruşluk bir indirim geldi.

İlgili Haberler