Bakan Çavuşoğlu: Bavullarını toplamaya başlayanlar olmuş!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 Büyükelçi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 28.10.2021 10:35:47 / Güncelleme: 28.10.2021 10:35:47 / Güncel
Destek için 

Bakan Çavuşoğlu; ''10 büyükelçinin yaptığı açıklama kabul edilemez. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Büyükelçilerin sınırdışı edilmesi için çalışmaları başlat' dedi. Biz bunların hazırlıklarını yaptık. Ülke ve milletin kabul edemeyeceği bir davranışta bulundular. Viyana Sözleşmesine göre bu bizim hakkımızdır. Cumhurbaşkanımızın Eskişehir konuşmasında sonra bir panik başladı. Ne olacak diye bize soranlar oldu. Biz Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrası gerekli hazırlıklarımızı yaptık, kabineye sunacaktık. Hazırlıklarımızdan da haberdar olan, bavullarını toplamaya başlayanlar da olmuş. Bu açıklamayı yapanlar bunu nasıl düzeltebiliriz arayışına girdiler." dedi. 

Osman Kavala için 'Soros'un adamı' diyen Çavuşoğlu;  ''Meşru hükümeti devirmek isteyen biri. Tüm demokratik ülkelerde bunun cezası ağırdır. Çok ağırdır hem de. Türkiye ile bu kadar uğraşılması durumu burada ortaya çıkıyor. Ancak burada Türkiye ile kimsenin uğraşamayacağını gösterdik. Üç beş büyükelçinin sözlerini de kabul etmediğimizi sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gösterdik. Dışişleri Bakanlığı olarak gerekli tedbirleri de alacağız biz. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.