İlginin arttığı çok yönlü sobaların fiyatı 2 katına çıktı

Önceleri yalnızca ısınma amacıyla kullanılan sobalar, yerini yemek pişirme, su ısıtma, çay demleme gibi özellikleri olan yeni sobalara bıraktı. Sobaların fiyatı, yüzde yüz arttı.

Ekleme: 28.10.2021 09:35:35 / Güncelleme: 28.10.2021 09:35:35 / Güncel
Destek için 

Havaların soğuması ve yakıt fiyatlarının artması, vatandaşların soba tercihini de değiştirmeye başladı.

Eskiden kullanılan kovalı ve dökümlü sobaların aksine ısınmanın yanı sıra birçok özelliği de bünyesinde bulunduran kuzineye geçiş yapılmaya başlandı.

Vatandaşlar artan yakıt faaliyetlerinden en az oranda etkilenmek adına ısınmanın yanında başka özellikleri olan sobaları tercih etmeye başladı.

SOBALARA İLGİ ARTTI
Bu kapsamda eski klasik sobaların satışı oldukça azalırken yerine ısınma, yemek pişirme, su ısıtma, ekmek pişirme ve çay demleme bölmeleri bulunan kuzinelere rağbet arttı.

"KUZİNEYİ ÇOK AMAÇLI KULLANARAK TASARRUF EDİYORLAR"
Eski sobaların yerine çok amaçlı kullanılan kuzinelere daha çok ilgi gösterildiğinin altını çizen 40 yıllık soba ve malzemeleri satıcısı Şeref Şentürk, “Vatandaşlar artık en çok kuzine istiyor. Fırınlı sobalar daha çok gidiyor. Hem ekmek yapıyorlar hem yemek pişiriyorlar hem çay demliyorlar hem de mutfak ve banyo için su ısıtıyorlar. Vatandaşlar kuzineyi çok amaçlı olarak kullanarak tasarruf etme yoluna gidiyorlar. Artan fiyatları satışlarımızı olumsuz etkiledi. Geçen sene sattığımız sobanın yarısı kadar soba sattık. Fiyatlar çok yükseldiği için satışlar azaldı ve vatandaşlar da sobalarını yenileyemedi. Kömür fiyatlarının artması da işlerimizin düşmesinde etkili oldu” dedi.


FİYATI 300 TL'DEN BAŞLAYIP, 5 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR
Bu sezonki soba fiyatlarından da bahseden Şentürk, “Geçen sene 600 TL’ye sattığımız sobayı bu sene 1200 TL’ye satıyoruz. 10 lira olan boruyu da 20 liraya satıyoruz. Fiyatlarda geçen seneye oranla yüzde 100 oranında bir artış oldu. Bunun sebebi de hammaddenin pahalanması. 6 TL olan sacın kilosu 12 TL’ye çıktı. Bu da soba fiyatlarına yansıdı. Soba fiyatları 300 TL’den başlayıp, 5 bin TL’ye kadar çıkıyor. 300 TL olanlar sac kuzineler. Kovalılar da 600-700 TL civarında satılıyor” diye konuştu.

Etiketler: