Heykel sevdası sadece CHP'de mi var?

CHP'li belediyelerin yaptığı veya yapmaya çalıştığı heykeller sık sık gündem oluyor, eleştirellere maruz kalıyor. Ancak heykel sevdası sadece CHP'ye has bir durum değil. Zaman zaman Ak Parti'li belediyelerin de başarısız heykellerini görüyoruz. Bunun yanında Kültür Bakanlığı'nın 75 yıldır devam eden heykel yarışması var!

Ekleme: 27.10.2021 14:56:25 / Güncelleme: 27.10.2021 14:56:25 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Haber Merkezi

CHP’li belediyeler, hizmetleri ile değil heykelleri ile gündeme geliyor. Bunun yanı sıra Ak Parti’li belediyelerin de başarısız heykel girişimlerini görmüyor değiliz. Ancak heykel kültürünün yerel yönetimlerle sınırlı kalmadığı, hatta uzun bir geçmişi olduğu aşikar. Kültür ve Turizm Bakanlığı 75 yıldan beri Türkiye’nin ‘en iyi’ heykelini seçiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğünce düzenlenen 75. Devlet Resim ve Heykel Yarışması'nın ön değerlendirmesi yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görsel sanatlar alanında eser veren sanatçıları desteklemek ve sanat dünyasına yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada bu yılın teması "İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı" olarak belirlendi.

Heykel yarışmasında dereceye girenlere ise 20’şer bin lira ödül veriliyor.