CHP ve HDP "hayır" diyecek

Irak ve Suriye'ye 2, Lübnan'a 1 yıl asker gönderme süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerinin Meclis'te görüşülmesi öncesinde CHP, vereceği oyu açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Suriye - Irak tezkeresine 'hayır' oyu vereceğiz" dedi. Öte yandan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen hafta tezkere oylamasına 'evet' diyeceklerini duyururken, HDP ise 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı.

Ekleme: 26.10.2021 17:17:32 / Güncelleme: 27.10.2021 10:20:24 / Güncel
Destek için 

Irak ve Suriye'ye 2, Lübnan'a 1 yıl asker gönderme süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri TBMM'de görüşülüyor. AK Parti, MHP ve İYİ Parti görüşmelerde evet oyu kullanacak. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise TBMM'de partisinin grup toplantısından çıkarken gazetecilerin sorusu üzerine tezkereye 'hayır' oyu vereceklerini söyledi. Özel, "Suriye'ye sınır ötesi için istenen 2 yıllık tezkereye hayır oyu vereceğiz" ifadelerini kullandı.

AKŞENER 'EVET OYU VERECEĞİZ' DEMİŞTİ

Geçen hafta gerçekleştirilen Meral Akşener - Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde Irak ve Suriye tezkereleri de gündeme gelmişti.

Akşener, "Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelen tüm tezkereler için önce bir ekip kurarız. Konu uzmanı arkadaşlarımız üzerinden bir rapor ortaya çıkar. Sonra da milletvekili arkadaşlarımızla bu paylaşılır. Bu çalışma yapıldı ve eleştirilerimiz baki kalmak kaydıyla evet oyu vereceğimizi söylemek isterim" demişti.

Kılıçdaroğlu ise "MYK'da bu konuyu ayrıntılı görüşüp kararımızı Parlamentoda ifade edeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

HDP DE HAYIR OYU VERECEK

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada tezkere oylamasına 'hayır' diyeceklerini duyurdu.