BEÜ'de 2020-2021 Akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezunları için üniversitenin Rahva yerleşkesindeki futbol sahasında mezuniyet töreni düzenledi.

Ekleme: 26.10.2021 16:25:10 / Güncelleme: 26.10.2021 16:25:10 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl mezuniyet töreni düzenlemeyen öğrenciler için bu yıl mezuniyet töreni düzenlendi. Mezun olan 1972 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Mezuniyet törenine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, ilçe kaymakamları, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenci ve veliler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, mezun olan öğrencilere işlerini en iyi şekilde yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Çağatay, "Ne yazı ki bütün dünyayı içine alan bu pandemi süreci ülkemizi de Bitlis'imizi de etkiledi. Bugün de bu şartlar içerisinde hocalarımızın güzel fikirleriyle bu mezuniyeti tertip etmişler. 1990 yılında üniversite sınavına girdiğimde Türkiye'de 29 üniversite vardı. Hukuk fakültesi sadece 7 taneydi. Bugün Türkiye'de 200'ün üzerinde üniversite, sadece Konya ilinde 5 hukuk fakültesi var. Mezun oldunuz, artık hayatın gerçekleriyle karşı karşıya kalacaksınız. Gerek elinizdeki diplomaların temsil ettiği mesleği icra edeceksiniz, gerekse başka dallarda faaliyet göstereceksiniz. Sizden ricam ne iş yaparsanız yapın ama iyi yapın. Mesleklerinizin gerekliliğine göre yapın. Nezaketle, insani standartlarda, evrensel standartlara uygun icra ediniz." tavsiyesinde bulundu.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise geleceğin ve aydınlık yarınların mimarı gençleri mezun etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Elmastaş şunları söyledi:

Üniversitemizde, öğrencilerimizi; sosyalleşme bilinci, interaktif düşünme, vizyon kazanma, sorumluluk ve risk alabilme, liderlik gibi yetkinlikler kazandırmaya yönelik öğrenci kulüpleriyle sosyal aktivite alanlarına da yönlendiriyoruz. Üniversitemiz, KOSGEB destekli TEKMER onayı alan 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu' bölgesindeki ilk ve tek yükseköğretim kurumu olmuştur. Bitlis TEKMER ile öğrencilerimizin; girişimci ruhunu harekete geçirdiği, kadim şehrimiz Bitlis ile bütünleştiği, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki KOBİ’lerin isteklerine daha hızlı cevap verebildiği, fikrin ticarileştirilmesi aşamasında Üniversite-Sanayi iş birliğinin zirveye tırmandığı bir gelecek tasavvur ediyoruz. Bitlis TEKMER; yazılım, nano teknoloji ve yenilenebilir enerji temalarında faaliyet gösterecektir. Aynı zamanda üniversitemiz bünyesinde kurulması planlanan TEKNO-KENT için de çok önemli bir adımdır.

Konuşmanın ardından üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere plaketkleri verilirken, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında mezun olan 1972 öğrenci, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler