Fırat Aydınus'tan derbide 2 kritik hata

Sabah gazetesi yazarı Ahmet Çakar, Beşiktaş'ın Galatasaray karşısında 2-1 kazandığı derbiyi yorumladı. İşte Ahmet Çakar'ın yorumları:

Ekleme: 26.10.2021 13:15:17 / Güncelleme: 26.10.2021 13:15:17 / Spor
Destek için 

Beşiktaş çok iyi oynamadı ama belki de şanslıydı. Zira Muhammed penaltıyı kaçırmasa sonuç farklı olacaktı. Oyuna Beşiktaş çok çok yüksek tempo ile başladı. İlk 20 dakika Galatasaray topu göremedi. Bu arada Beşiktaş'ın ah-vah dedirtecek pozisyonu var mı? Yok... Ama müthiş bir baskısı ve oyun hâkimiyeti vardı. Bu dakikadan sonra Galatasaray dengeledi.

İlk yarının son 10-15 dakikası maçın dengelendiği anlarda Galatasaray'ın önüne geçti. Ceza sahası dışından Cicaldau çok sert vurmasa da top köşeye gitti, Ersin geç uzandı, gol oldu.Bu gol adeta Beşiktaş'ı ve seyirciyi felç etmişti ki imdada Muslera yetişti. Bakın dikkat edin, Muslera diyorum. Soldan Umut ortaladı, Larin çok iyi yükseldi, Muslera hatalı çıktı ve gol geldi. Beşiktaş çok önemli dakikada beraberliği buldu.

2. yarı yine her şey dengede gidiyordu ki yine Larin ki bence maçın yıldızıydı kornerden gelen top Necip'in kafasıyla arka direkte buluşuverdi ve golü yaptı. Muhammed penaltıyı kaçırınca maçı Beşiktaş kazandı.

"GOLDEN ÖNCE FAUL VAR"

Fırat Aydınus'un üç kritik pozisyonu var. İlki; Marcao'nun Alex'i sırtından itip düşürmesi bir penaltıydı ama hakem ofsayt kaldırdı ki ofsayt da yoktu. İkincisi; Beşiktaş'ın ikinci golünden önce Batshuayi'nin Nelsson'un göğsüne bir yumruğu var. Kırmızı kart olup olmayacağı tartışılır ama o faul çalınmıyor, korner oluyor, oradan da gol yeniyor.

"PENALTI KARARI DOĞRU"

En son kritik pozisyon ise Vida'ya çalınan penaltı. İlk bakışta Vida destek kolunun üzerine çarpıyor gibi görünse de Vida bence topu engellemek için kolunu biraz uzatıveriyor, karar doğru.