Siyonist işgal rejimi Kudüs'teki Müslüman mezarlığını yıkıyor

Kudüs'ün İslami kimliğini değiştirmek ve İslam'ın bu şehirdeki tüm izlerini silmek için yoğun çaba sarf eden işgalci siyonist rejim, Mescid-i Aksa'nın bitişiğindeki Yusufiyye Mezarlığı'nı yıkarak Tevrat Parkı'na dönüştürmeyi planlıyor.

Ekleme: 26.10.2021 12:45:12 / Güncelleme: 26.10.2021 12:46:57 / Dünya
Destek için 

Siyonist işgal rejimi, Mescidi Aksa'nın doğu tarafından bitişiğindeki Müslümanlara ait Yusufiyye Mezarlığı'nda yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Daha önce bu mezarlığın tahrip edilmesine ve kabirlerin kazılmasına itiraz amacıyla yapılan başvuruyu sözde işgal mahkemesinin reddetmesinden sonra yıkım işlemleri yeniden başlatıldı.

Mezarlıkta Kudüs ahalisinden birçok kişinin yakınlarının, değerli ilim adamlarının ve mücahitlerin, gerek Filistin'den ve gerekse Arap dünyasından buraya gelmiş şehitlerin kabirlerinin bulunduğu belirtiliyor.

Siyonist işgal rejimi sözde mahkemesi 17 Ekim Pazar günü açıkladığı kararıyla, Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı İslami Mezarlıkları Koruma Komitesi'nin, Yusufiyye Mezarlığı'nın Kudüs'teki işgal belediyesi tarafından Tevrat Parkı'na dönüştürülmesi amacıyla yürütülen yıkımın durdurulması talebiyle yaptığı başvuruyu reddetmişti.

Kudüs'ün İslami kimliğini değiştirmek ve İslam'ın bu şehirdeki tüm izlerini silmek için yoğun çaba sarf eden işgalci siyonist rejim, Mescidi Aksa'nın bitişiğindeki Yusufiyye Mezarlığı'nı da tamamen yıkarak Tevrat Parkı'na dönüştürmeyi planlıyor. (İLKHA)