Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Kırgızistan'da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Oş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Oş İmam Hatip Lisesini ziyaret etti

Ekleme: 22.10.2021 13:50:10 / Güncelleme: 22.10.2021 13:54:11 / Dünya
Destek için 

Kırgızistan programının ikinci gününde Oş iline geçen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, burada ilk olarak Oş İmam Hatip Lisesine uğradı. İmam hatip lisesi öğrencilerinin sevgi gösterileriyle karşıladığı Erbaş, yetkililerden okulla ilgili bilgi aldı, ardında da öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Oş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne geçen Erbaş’ı burada, Oş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudayberdi Kocobekov, Fakülte Dekanı Zaylabidin Acımamatov ve öğrenciler karşıladı.

Başkan Erbaş, burada yaptığı açıklamada, Oş’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İlahiyat Fakültesi ve İmam Hatip Lisesi bizim de yetiştiğimiz okullardan. Türkiye'nin özellikle din eğitimi noktasında öğrenci yetiştiren 2 okulunun bir benzerinin burada, Kırgızistan'ın Oş şehrinde olması, gerçekten çok büyük bir kazanımdır.” dedi.

Hem İmam Hatip Lisesi'nin hem de ilahiyat fakültesinin gelişmesine her zaman katkı sağlamayı arzu ettiklerini belirten Erbaş, “1993 yılından bu yana nasıl birlikte güzel faaliyetler yaptık ise bundan sonra da inşallah bu faaliyetleri sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü Türkiye ve Kırgızistan olarak doğru dini bilginin yaygınlaşmasında, Kur'an ve sünnete dayalı bilginin gençlerimize, çocuklarımıza, öğrencilerimizden öğretilmesinde büyük bir gayret içerisindeyiz.” diye konuştu.

Oş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudayberdi Kocobekov ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İlahiyat Fakültemiz 1993 yılında açıldı ve Türkiye Diyanet Vakfının desteği ile günümüze kadar devam etmektedir. Bundan dolayı hem kendi, hem fakültem hem de halkımız adına sizlere Türkiye Diyanet Vakfı’na teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.

Başkan Erbaş’a ziyaretinde Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Kırgız KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin ve Bişkek Din Hizmetleri Müşaviri Mürsel Öztürk eşlik etti. (İLKHA)