10 ülkenin Osman Kavala çağrısı için ne dediler?

İYİ Parti lideri Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Basın toplantısı düzenleyen iki lider gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Ekleme: 20.10.2021 17:30:04 / Güncelleme: 20.10.2021 17:30:04 / Güncel
Destek için 

Meral Akşener 10 ülke tarafından yapılan ve Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını talep eden ortak açıklama hakkında; ''Osman Kavala sizin tanımınıza göre Sorosçu. Öyle mi? Peki Soros'la masaya kim oturdu? Ben ve Kılıçdaroğlu değil. Dışişleri Bakanlığı'na böyle bir talepte bulunulmasını doğru bulur muyuz? Hayır bulmayız. Ama böyle taleplerin Türkiye'ye yapılır olmasına yol açmayı da doğru bulmayız. Rahip Brunson'ı hatırlatan eylem ve söylemlerden Türkiye'nin uzak durmasını, Türkiye'nin itibarını öne koymasını tavsiye ederiz. Bütün bunların önüne geçecek tek yol gerçekten hukukun işletilmesidir. Türkiye'deki yargıyı, hukuk oluşturan kurumların işlemesidir." dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise; ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına uyacağı sözünü verdi. Anayasa değişikliği teklifi Meclis'ten oy birliğiyle çıktı. Bir ülkenin itibarı imza attığınız sözleşmenin arkasında durmaktır. Sözleşmenin gereğini yapmıyor ve arkasında durmuyorsanız itibar kaybeden Türkiye ve onu yönetenler olur. AİHM'in bir kararı varsa, o kararın da uygulanmasını isteriz. Eğer Türkiye demokratik bir ülkeyse, bir hukuk devleti ise bu çerçevede hareket etmesi lazım. Bir şeye de dikkatinizi çekmek isterim; Türkiye'ye dışarıdan yapılacak hiçbir müdahaleyi doğru bulmayız. Ama dışarıdan müdahale edilmesine ortam hazırlayacak yönetimi de kabul etmeyiz. Öyle bir yönetim de olmaz. Ama geldiğimiz nokta üzücü bir nokta." ifadelerini kullandı. 

Etiketler: