Türkiye'ye yaptırım sinyali

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'ye olası yaptırımlar konusunda ilk adım olan Avrupa Dış Eylem Servisi'nden görüş belgesi hazırlanmasını istediklerini belirtti.

Ekleme: 20.10.2021 14:51:24 / Güncelleme: 20.10.2021 14:51:24 / Dünya
Destek için 

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lüksemburg'da yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Borrell, gazetecilerin sorusu üzerine "Türkiye'nin Avrupalı gemileri taciz etmesinin kabul edilemez olduğunu" belirterek, AB dışişleri bakanlarının yaz aylarında bu tür eylemlerin devam etmesi halinde durumun analizi ve Avrupa Konseyi'nin değerlendirmesine sunulmak üzere eylem önerileri içeren bir çalışma yapılması konusunda anlaşma sağlandığını hatırlattı.

Borrell, karar alma sürecinde bu dökümanın ilk adım olduğunu vurguladı.

Avrupa Birliği (AB) Maraş'ın açılması ve Nautical Geo isimli araştırma gemisinin faaliyetlerinin engellenmesi gibi konularda Türkiye'yi eleştiriyor.

TÜRKİYE GERİ ADIM ATMAYACAĞININ SİNYALİNİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli bir gemiyi kullanarak, kıta sahanlığımıza araştırma gemisi göndermeye çabalıyor. Bir kez daha altını çizerek vurguluyorum; Akdeniz'de rotasını şaşıran, cevabını alır" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler: