İspanya Başbakanı: Kadınları köleleştiren fuhuşu yasaklayacağım

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez,Sosyalist Parti'nin üç gün süren kurultayının son gününde yaptığı konuşmada, 'kadınları köleleştirdiği için fuhuşu yasaklayacağını' belirtti.

Ekleme: 19.10.2021 15:16:11 / Güncelleme: 19.10.2021 15:16:36 / Güncel
Destek için 

Haber  Yorum

Türkiye'de uygulanan "Nev'i şahsına münhasır" laikliğin dini dindarı her fırsatta ezdiği hatta ortadan kaldırmaya çalıştığı bilinen bir gerçek.

Diğer bir gerçek de bu sol-laik Kemalistlerin bilinçaltlarında yer etmiş bulunan "Muassır Medeniyet" söylemidir.

Malum bu konuda da örnek aldıkları yegane merkez Avrupa ve Amerika'dır

Ne hazindir ki Batı Medeniyetinin merkez üssü sayılan bu ülkelerdeki Laiklik anlayışının TÜrkiye'dekinden çok farklı olduğu pratik uygulamalarında görülen bir olgu.

Avrupa ülkelerinden İspanya'da Başbakan Pedro Sanchez başkanlığında Sosyalist Parti'nin üç gün süren bir kurultay düzenliyor 

Başbakan Sanchez kurultayın son gününde yaptığı konuşmada, 'kadınları köleleştirdiği için fuhuşu yasaklayacağını' belirtiyor.

Ocak 2020'de iktidara gelmelerinden beri asgari ücreti yükselttiklerini, ev içi şiddete karşı yasalar çıkardıklarını söyleyen İspanya'nın solcu başbakanı Pedro Sanchez, "fuhuşu yasaklayacağını" söylüyor.

Basında yer alan habere göre, Sanchez, "Ve bu kongreden benim uygulayacağım bir taahhüt çıktı. Kadınları köleleştiren fuhuşu ortadan kaldırarak ilerleyeceğiz" ifadelerini kullanıyor.

Türkiye'de ise muhafazakar olarak bilinen yöneticilerden böylesi bir tavır  ve duruş beklenmesine rağmen maalesef hayal kırıklığı ile karşılaşıldığı gerçeği bir köşeye not edilirken;

Bu ifadeleri okurken Türkiye'deki çakma solcuları ve laikliği bir inanca, ideolojik bir savaş malzemesine dönüştüren Kemalistleri gördükçe insan tahayyür içerisinde şu soruları sormadan edemiyor:

-Acaba Türkiye'de birileri böyle bir ifade kullansa nasıl karşılık bulurdu?

-CHP'liler ile HDP'liler sokaklara koşturup yine "Özgürlük(!)" pankartları açar mıydı?

Cevaplarınızı duyar gibiyim; 

Eveeet açarlardı ...