Batman Üniversitesinde ‘Tıp Fakültesi’ kurulması çalışmaları

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması için girişimlerde bulunmaya başladı.

Ekleme: 18.10.2021 11:50:12 / Güncelleme: 18.10.2021 11:55:42 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Şehrin ve üniversitenin ihtiyacı olan Tıp Fakültesi için ön çalışmaların tamamlanması ile birlikte görüşmelere başlanılması planlanıyor.

Batman Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulması ve öğrenci alımının yapılabilmesi için izlenecek yolların gerekçeleri ile birlikte hazırlandığı raporda neden Tıp Fakültesine ihtiyaç duyulduğuna ilişkin bilgilere de yer verildi.

Batman’a ait demografik bilgiler, ilçe bazında karşılaştırmalar, il dışından ilin kamu hastanelerine başvuru durumuna ait istatistiki bilgilerin yer aldığı raporda Batman’dan başka illere sektör bazında sevk durumlarına yönelik bilgilere de yer verildi.

Üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması ile birlikte belirtilen sevk nedenleri ortadan kalkacağı, ilde ve bölgede daha nitelikli sağlık hizmetlerine kavuşulması sağlanacağı bildirildi.

Birçok parametrenin yer aldığı raporda üniversitede Tıp Fakültesi kurulmasına yönelik nedenlere açıklamaları ile birlikte yer verildi. 

Raporda ayrıca öğrenci alım kriterleri ve ilden Tıp Fakültesini tercih eden öğrencilere yönelik bilgiler de bulunuyor.(İLKHA)