Yahudiler İşgalci Siyonistlerden kaçıyor

İşgalci rejimdeki zorunlu askerlikten kaçabilmek için İran'ın daveti üzerine bu ülkeye yerleşmeye çalışan Yahudi topluluk ABD ve İşgalci rejimin ortak operasyonuyla engellendi

Ekleme: 17.10.2021 14:12:53 / Güncelleme: 17.10.2021 14:12:53 / Dünya
Destek için 

İşgalci rejimde yaşayan ancak dini gerekçelerle İşgalci rejimin askeri olmak istemeyen dindar Yahudilerin İran'ın daveti üzerine gruplar halinde İran'a göç etmeye çalıştığı ancak İşgalci rejimin makamlarınca engellendiği bildiriliyor.
Dini gerekçelerle İşgalci rejimin varlığına karşı olan ve bu sebeple İşgalci rejimin zorunlu askerlik uygulamasından muaf tutulmak isteyen bazı dindar Yahudiler İşgalci rejiminde askere alınmıyorlardı.

Zorla askere almalar başladı
Fakat diğer Yahudilerin de bu muafiyete dayanarak askerlikten muaf tutulma talepleri üzerine son yıllarda İşgalci rejimin yöneticileri Siyonizm karşıtı dindar Yahudileri de zorla askere almaya başlamıştı.
Son dönemde İşgalci rejimin askeri olmayı ve İşgalci rejimde memur olmayı dinen yasak gören bu Yahudiler arasında asker ve memur olmaktansa başka ülkelere göç etme fikrinin yayıldığı gözlemleniyordu.

İran'dan Yahudilere davet ve Hamaney'e bağlılık yemini
İranlı yetkililer İşgalci rejiminde askerliğe zorlanan Yahudilere İran'a yerleşme çağrısında bulunmuşlardı.
2018'den itibaren Lev Tahor isimli dindar Yahudi grup başta olmak üzere Siyonizm karşıtı bazı dindar Yahudilerin İran'a yerleştiği bildiriliyor.
İddialara göre Lev Tahor lideri de 2019'da İran'a yerleşti ve İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e bağlılık yemini etti.

Ortaya çıkan bilgilere göre yüzlerce dindar Yahudi topluca İran'a yerleşmek üzere harekete geçti ancak bu göçü İşgalci rejim yetkililerin anlamaması için oldukça dolambaçlı bir yol seçti.
Plana göre İran'a yerleşmek isteyen yüzlerce dindar Yahudi'yi taşıyan yolcu uçağı önce Guatemala'ya gidecek, buradan Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi'ne hava yoluyla geçip buradan kara yoluyla İran'a geçecekti.

Fakat yüzlerce Yahudi Guatemala'da ABD ve İşgalci rejimin istihbaratının ortak operasyonuyla durduruldu, içlerinden bazı isimler gözaltına alındı. İfşa olması üzerine bu operasyon, seyahat özgürlüğüne vurulan büyük bir darbe olarak eleştirildi.

İran'da en son gerçekleştirilen nüfus sayımı olan 2016 sayımına göre 9.826 Yahudi yaşıyor. 290 milletvekiline sahip İran Meclisi'nde azınlık kotası gereği 1 milletvekilinin Yahudi olması gerekiyor.
İşgalci rejiminde 250 bin, ABD'de 80 bin İran kökenli Yahudi yaşadığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News