Gaziantep’te Kur’an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından hazırlanan “Kur'an Ziyafeti” etkinliği büyük ilgi gördü.

Ekleme: 16.10.2021 15:15:16 / Güncelleme: 16.10.2021 15:22:29 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adil Öztekin, imam hatip İbrahim Büyük, müezzin Salih Ali ve Ahmet Kasir Kur’an-ı Kerim okudu.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mehmet Akbaş, bu tür etkinliklerle Kur’an-ı Kerim okumayı sevdirmek istediklerini söyledi.

Kur’an-ı Kerim sevgisini aşılamayı amaçladıklarını söyleyen Akbaş, “İngiliz Sömürge Bakanı William Glasson şu cümleyi kullanıyor; ‘Kur’an-ı Müslümanların elinden almadığımız müddetçe onları mağlup edemeyiz.’ Bizim Kur’an’a yönlendirmemiz, dinlettirmemiz ve okutturmamız bu tür etkinliklerle insanların önünde Kur’an okutturmamız önem arz ediyor. Hem okuyacağız hem dinleyeceğiz hem de yaşamaya çalışacağız.  Öğrencilerimize günde en az iki sayfa Kur’an mealini okumalarını tavsiye ediyoruz. Kur’an ne mesaj vermiş bunu anlamak için Türkçesini okumak gerekiyor. İlahiyat Fakültesi’ne yeni gelen öğrencilere Arapça okuma yapmalarının yanında bolca kitap okumalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)