HÜDA PAR Diyarbakır'da iki aile arasındaki husumeti sona erdirdi

​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığının girişimleriyle iki aile arasındaki husumet son buldu. Diyarbakır'da Yılmaz ve Bağıran aileleri arasındaki husumeti barışla sonuçlandıran HÜDA PAR Uzlaşı Komisyonu, tarih boyunca kavgaların hiçbir zaman çözüm getirmediğini vurguladı.

Ekleme: 15.10.2021 18:01:38 / Güncelleme: 16.10.2021 18:10:49 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Uzlaşı Komisyonu, geçtiğimiz günlerde 2 kişinin bıçakla yaralanması ve bir kişinin de tutuklanmasıyla sonuçlanan olay ile ilgili barış merasimi düzenledi.

HÜDA PAR Kayapınar İlçe Başkanlığından düzenlenen barış merasimine, her iki ailenin büyükleri ve yakınları katıldı. Merasimde ayrıca HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Ali Doğan, Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Demir, Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol ve Kulp İlçe Başkanı Mehmet Sekan Gündüz eşlik etti.

Açılışı Kur’an-ı Kerim ile yapılan merasimde konuşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Ali Doğan, tarih boyunca kavgaların hiçbir zaman çözüm olmadığına dikkatleri çekti.

Doğan, “Meseleyi Yılmaz ailesinin başvurusuyla öğrendik. Bağıran ailesinin büyüklerinden olan Hacı Metin Ay’ı çağırıp meseleyi ondan da dinledik. Bu meselenin uzlaşı ile bitirilmesi gerektiğini her iki aileye de ayet ve hadislerle izah ettik. HÜDA PAR Uzlaşı Komisyonu olarak biz her iki tarafın büyükleriyle görüşüp ‘barışta ve sulhta hayrın olduğunu’ söyledik. Allah kendilerinden razı olsun. Her iki aile de aracılığımızı takdir edip ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

Bu uzlaşının sağlanmasında emeği geçen Hacı Metin Ay ve Hüsnü Pervane’ye de ayrıca teşekkür ediyoruz. Küçük şeyleri büyütmeden, kavgaya dönüştürmeden çözüme kavuşturmak en hayırlı olanıdır. Tarih boyunca kavgalar hiçbir zaman çözüm olmamıştır. Kavga edenler sadece kendilerini değil, aile efradını, eş-dostunu rahatsız etmektedir. Toplum olarak İslami yönden hareket edersek bu işin daha iyi bir şekilde çözüleceğine inancımız tam olmalıdır.” dedi.

Törende bir konuşma yapan HÜDA PAR Kulp İlçe Başkanı Molla Mehmet Sekan da, her iki aileye de gösterdikleri bu güzel tavır için teşekkür etti.

Bela ve fitneye sebep olmanın büyük günahlardan olduğuna işaret eden Sekan, huzur, saadet, güven ve iyilik ortamının yaygınlaşması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Taraflar, Kur'an'ı Kerim ve şahitlerin huzurunda barışmayı kabul etti.

Barış töreni yapılan dua ve verilen ikramla son buldu.









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar