Lübnan'da göstericilere ateş açanlar tespit edildi

​Lübnan'da Emel Hareketi ve Hizbullah destekçilerinin üzerine ateş açarak 6 kişinin ölümüne neden olanların ordu tarafından tespit edildiği belirtildi. Hizbullah ve Emel ise saldırıdan Hristiyan parti Lübnan Kuvvetlerini sorumlu tuttu.

Ekleme: 14.10.2021 19:09:33 / Güncelleme: 14.10.2021 20:12:19 / Güncel
Destek için 

Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, Beyrut'ta en az altı kişinin ölümüne neden olan olayların azmettiricilerinin ve saldırganların tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Saldırıları düzenleyenlerin ve bazı saldırganların kimlikleri belirlendi ve takip ediliyorlar." denildi.  Açıklamada, baskınlarda her iki taraftan biri Suriye uyruklu olmak üzere 9 kişinin gözaltına alındığı aktarılırken tarafların kimler olduğuna açıklık getirilmedi.

Ülkede "fitneyi önlemek" amacıyla Silahlı Kuvvetler yöneticilerinin taraflarla bağlantı kurduğuna işaret edilen açıklamada, çatışmaların yeniden yaşanmaması için ordu birliklerinin bölgede konuşlanmaya devam ettiği kaydedildi.

Bu arada Hizbullah ve Emel, Lübnan başkentindeki silahlı saldırıdan Hristiyan parti Lübnan Kuvvetleri'ni sorumlu tuttu. 

Yapılan ortak açıklamada, "Barışçıl protestoya yönelik saldırı, komşu mahallelere dağılan, binaların çatılarına yerleşen ve doğrudan keskin nişancılarla ateş açan Lübnan Kuvvetleri partisinin grupları tarafından gerçekleştirilmiştir." denildi.

Açıklamada, istikrarı ve sivil barışı baltalamayı amaçlayan bu kasıtlı suçun "faillerinin belli" olduğu ve dahli olanların tutuklanması çağrısında bulunuldu. (İLKHA)