Lübnan Hizbullahı ve Emel Hareketinden orduya çağrı!

Lübnan Hizbullahı ve Şii Emel Hareketi, Lübnan Silahlı Kuvvetlerine "başkent Beyrut'ta destekçilerinin üzerine ateş açanların yakalanması" çağrısında bulundu.

Ekleme: 14.10.2021 13:56:58 / Güncelleme: 14.10.2021 14:15:42 / Dünya
Destek için 

Hizbullah ve Emel Hareketinden yapılan yazılı açıklamada, "Beyrut Limanı'ndaki patlamaya ilişkin soruşturmanın siyasi hedefler amacıyla kullanılmasına karşı Beyrut Adalet Sarayı'na yürüyen göstericilerin, binaların üzerindeki keskin nişancılarla hedef alındığı" ifade edildi.

Keskin nişancıların saldırısından sonra göstericilerin kafalarından hedef alınarak yoğun şekilde ateş açıldığı aktarılan açıklamada, "silahlı örgütsel gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırının ülkeyi fitneye çekmeye çalışılan kasıtlı bir eylem olduğu" savunuldu.

Bunları teşvik edenlerin de sorumlu tutulacağına dikkati çekilen açıklamada, "Emel Hareketi ve Hizbullah, Lübnan ordusunu bu suçluları en kısa sürede yakalamaya davet ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca destekçilerine "fitnenin peşinden gitmemeleri" ve sakin olmaları çağrısı yapıldı.

Öte yandan Beyrut ve diğer bazı bölgelerde Şii Emel Hareketi ve Hizbullah destekçileri bazı yolları trafiğe kapatarak eylemler yaptı.

Etiketler:
İlgili Haberler