Şifonyer Modelleri Nerede Kullanılır?

İlandır...

Ekleme: 12.10.2021 11:49:14 / Güncelleme: 12.10.2021 11:49:25 / Tanıtım
Destek için 

İnsanlar hayatlarında, işlerini kolaylaştıran minimum boyutla maksimum kapasiteli eşyaları daha çok tercih eder. Yerden tasarruf sağlayan ve kalabalıktan uzak eşyalar, hem hayatı kolaylaştırıcı hem de görünüş olarak estetiktir. Bunlardan birisi de şifonyerlerdir. Yatak odalarının vazgeçilmezi şifonyerler kullanımı oldukça faydalı ve pratik dolap türüdür. Peki, Şifonyer modelleri hangi amaçla kullanılır? Şifonyer nerelerde kullanılır?

Şifonyer Modelleri Ne İçin Kullanılır?

Şifonyer genellikle küçük parçalardan oluşan çamaşırların muhafazası için kullanılan bir dolaptır. Bunun yanı sıra aksesuar ve minimum boyutlardaki ürünlerin toplu bir şekilde bir arada barındırılmasını da sağlamaktadır. Genel olarak ise düzenleyici görevi görmektedir. Fazla kalabalık ve dağınıklıktan kurtarıcıdır.

Şifonyerin Kullanıldığı Alanlar

Şifonyer modelleri her ne kadar yatak odası takımı içerisinde yer alsa da farklı alanlarda ve mekânlarda da tercih edilmektedir. Kullanım kolaylığı sağlayan şifonyerlerin yatak odası dışında tercih edildiği yerlerden bazıları kısaca şöyledir;

  • Yatak odası dışında eve girişlerde anahtar, cüzdan ve birçok küçük parçalı eşyaların konulduğu küçük dolap olarak kullanılmaktadır.
  • Evin en çok kullanılan mekânlarından birisi de elbette ki banyodur. Şifonyer modelleri banyodaki dağınıklığın giderilmesinde bir numaralı yardımcıdır.
  • Dar ve kullanışsız olan mutfaklarda şifonyerler, erzak dolabı olarak kullanılabilme imkânı sağlıyor. Bunun yanı sıra baharatların ve mutfak araç gereçlerinin rahatlıkla sığabileceği bir tamamlayıcı dolapta olabiliyor.
  • Geniş ölçülerde tercih edilen şifonyerler ise televizyon dolabı olarak kullanılabiliyor. Televizyon ünitesinin bir alternatifi gibi düşünülen şifonyer minimum yer kaplayarak maksimum kullanım sağlamaktadır.

Birden fazla amaca hizmet edebilen bu mobilya türü oldukça uygun maliyetlidir.

Şifonyerin Yatak Odasında Kullanımı

Şifonyerler halk arasında yatak odasının vazgeçilmez bir parçası olarak bilinir. Genellikle parçalardan oluşan çamaşırların oluşturduğu dağınıklığın giderilmesi için şifonyer modelleri kullanılır. Günümüzde şifonyer yatak odası takımları içerisinde satışa sunuluyor. Bir takımın parçası olarak insanları dağınıklıktan kurtardığı gibi tek başlarına da oldukça kullanışlı dolaplardır. İsteğe bağlı olarak aynalı ve aynasız olarak tercih edilen şifonyerlerin çekmece seçenekleri de bulunuyor.

Şifonyerin Ev Girişlerinde Kullanımı

Şifonyerler her ne kadar bir dolap görevi görse de görünüş olarak oldukça estetiktir. Evin girişinde hem tarz olarak hem de işleyiş olarak oldukça yararlı bir ev mobilyasıdır. Şifonyerler; kaybolması kolay olan ev ve araba anahtarları, cüzdan, yüzük, saat gibi birçok küçük parçalı eşyaların muhafaza edilmesini kolaylaştırıyor. Bununla beraber tadilat malzemelerinin saklanabildiği bir ardiye olarak da kullanılabiliyor.

Şifonyerin Mutfakta Kullanılması

Günümüzde birçok evin mutfağı oldukça küçük ve dar yapılıdır. Küçük ve kullanışsız mutfaklara eşya sığdırmak çok zor oluyor. Evin en çok dağılan bölümü düşünüldüğünde akla ilk olarak mutfaklar geliyor. Şifonyerler ise bu alanlarda derleyici ve toparlayıcı yanları ile bir numaralı kurtarıcılar olarak devreye giriyor. Şifonyerler tek başlarına da oldukça pratik ve estetikler.

Özellikle mutfak ebatlarına uygun şifonyerler can kurtarıcı olabiliyor. Bilhassa mutfak dolaplarının yetersizliğinden şikâyet edenler için uygun şifonyer modelleri bulmak çok kolay. 8 çekmeceli şifonyer modelleri dar mutfaklar için oldukça idealdir. Çekmecelerini mutfak dolabı olarak kullanılabilirken, üzeri ise mutfak tezgâhı için oldukça kullanışlıdır.

Şifonyerin Banyo Dolabı Olarak Kullanılması

Şifonyerlerin birçok alanda bir takımın parçası dışında kullanıldığı biliniyor. Tek başına kullanıldığı ve başarılı olduğu alanlardan birisi de banyolardır. Özellikle 4 çekmeceli şifonyer en fazla bu alanda tercih edilir. El, yüz ve ayak havluları ayrı ayrı olacak şekilde çekmecelere yerleştirilebilir. Tuvalet kâğıtlarının ve kişisel bakım ürünlerinin muhafaza edilmesi için şifonyerler biçilmiş kaftandır. Bunun yanı sıra vücut bakım kremleri, banyo aksesuarları bu çekmecelere rahatlıkla sığabilmektedir.