Gaziantep’teki kitap fuarını yüzbinlerce kişi ziyaret etti

Gaziantep’te, Şahinbey Belediyesi tarafından “Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” temasıyla düzenlenen ve yoğun bir ilgi gören Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kitap fuarını 100 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

Ekleme: 10.10.2021 16:50:12 / Güncelleme: 10.10.2021 16:58:05 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 2-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Şahinbey’de Kitap Günleri Fuarı”nı çevre illerden gelen vatandaşlarla birlikte 100 bibin üzerinde kitapsever ve öğrenci ziyaret etti.

105 yayınevi ve 28 yazarın katıldığı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en kapsamlı kitap fuarı olan “Şahinbey Kitap Günleri Fuarı”nı Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve diğer çevre illerden vatandaşlar da ziyaret etti.

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Kitap Günleri Fuarı”na öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

“Kitapseverler kitap alabilmek için birbirleriyle yarıştılar”

Tahmazoğlu, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenledikleri “Şahinbey Kitap Günleri Fuarı”na vatandaşların ve öğrencilerin çok büyük bir ilgisinin olduğunu belirterek, “Tüm stantların başında kitapseverler kitap alabilmek için birbirleriyle yarıştılar. 105 yayın evimiz ve 28 yazar ‘Şahinbey Kitap Günleri Fuarı’na katıldı. Buradaki bir diğer farklılık kitapseverler stantlarda bir yandan kitap alırken diğer yandan da salonlarda bu kitapları yazan yazarlarla söyleşi yapıp soru sorma imkanına sahip oluyor ve akabinde de imza günleri ile de almış oldukları kitapları, yazarlarına imzalattılar. Böylece üçlü bir fonksiyon burada gerçekleşmiş oldu.” dedi.

“100 bini aşkın vatandaşımız ‘Şahinbey Kitap Günleri Fuarı’nı ziyaret etti”

Öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve kitap alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla 50 bin öğrenciye 80 TL değerinde hediye çeki verdiklerini hatırlatan Tahmazoğlu, “70 bin öğrencimize kumbara hediye ettik. Böylelikle öğrencilerimizde burada istedikleri yazarın kitabını hediye çekleri ile alarak istediği söyleşiye katılabilme fırsatı buldu. Şuana kadar tespitlerimize göre 100 bini aşkın vatandaşımız ‘Şahinbey Kitap Günleri Fuarı’nı ziyaret etti. Çok başarılı bir fuar olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere hediye çeki verildi

Kitap fuarında öğrenciler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kendilerine verdiği hediye çekleri ile istedikleri kitapları alarak sevdikleri yazarlara imzalattılar.

“Muhteşem bir fuardı”

Fuardan kitap alan öğrenciler düzenlenen fuar sayesinde istedikleri yazarlarla bir araya geldiklerini ifade ederek şöyle konuştular:

“Muhteşem bir fuardı. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun sayesinde sevdiğimmiz yazarların seminerlerine katılıp kitaplarımızı imzalattık. Bizlere verilen hediye çekleri ile isteğimiz kitapları ücretsiz aldık. Şahinbey Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz.”

“Şahinbey Kitap Günleri Fuarı”na çocukları ve eşleri ile birlikte gelen vatandaşlar düzenlenen fuardan oldukça memnun olduklarını belirterek, “Hem çocuklarımız hem de bizler için çok güzel ve önemli bir proje. Düzenlenen fuar sayesinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’ni de gezme imkanı bulduk. Birçok yazarın ve yayın evinin olduğu bu fuarda aradığımız kitapları bulup almak ve bizleri mutlu etti. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz.” diye konuştular. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar