13'üncü Dünya Doğu Türkistanlılar Kardeşlik Buluşması Bosna'da başladı

​13'üncü Dünya Doğu Türkistanlılar Kardeşlik Buluşması ve 4'üncü Doğu Türkistan Milli Birlik Şurası Bosna'nın Saraybosna şehrinde birçok ülkeden çok sayıda STK temsilcisinin katılımıyla başladı.

Ekleme: 10.10.2021 12:05:14 / Güncelleme: 10.10.2021 12:05:14 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Bu yıl "Değişen Dünya'da Doğu Türkistan: Yeni Çağ, Mevcut Durum, Yeni Politika" temasıyla başlayan ve 2 gün sürecek olan toplantıda, uluslararası siyasi gelişmeler, Çin'in uluslararası ilişkileri, son gelişmelere göre Doğu Türkistan davasının gelecek adımları ve daha birçok konu ele alınarak çalıştay düzenlenecek.

Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan

Toplantının açılışında Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan, "Doğu Türkistan halkı ve Doğu Türkistan milli iradesini temsil eden siyasi hareket olarak, uluslararası kurum ve kuruluşlara, dünya kamuoyuna, bağımsız ve egemenliğini koruyan tüm ülkelere buradan sesleniyoruz. Tüm tarafları Doğu Türkistan halkının varlık mücadelesine destek vermeye, Doğu Türkistanlıların özgür ve bağımsız cumhuriyetini inşa etme hakkını tanımaya davet ediyoruz." dedi.

Oğuzhan, Doğu Türkistan'da sürmekte olan Çin terörünün soykırım uygulamalarının durdurulması ve tüm etnik grupların kendi kültürü, dili ve dinini özgürce yaşayabileceği bir ortamın inşa edilmesi için herkesi harekete geçmeye davet etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler