Yapıcıoğlu: Üç tarafı su ile çevrili Elazığ’da su sorunu yaşanıyor

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı esnaf ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 09.10.2021 10:05:15 / Güncelleme: 09.10.2021 10:18:39 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Elazığ’da Cumhuriyet Mahallesi Bahçelievler Camii’nde kıldığı cuma namazı sonrası Belediye Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Burada esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Yapıcıoğlu, salgın sürecinde ve hemen öncesinde yaşanan deprem nedeniyle olumsuz etkilenen Elazığ esnafına sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Esnaf ziyareti sonrası halkın sorunlarını yazılı açıklama ile dile getiren Yapıcıoğlu, "Geçtiğimiz yılın başında yaşanan deprem afetinden sonra yapılan konutlarla ilgili yoğun şikayetler aldık. Evlerin küçük olduğu, koridorlarından mobilyaların geçirilemediği, köyde yapılanların birbirine çok yakın olduğu bu nedenle köylülerin hayvanları için barınak olarak kullanabilecekleri veya zirai aletlerini koyabilecekleri eklentiler yapamadıklarından şikâyet edildi." dedi.

Halkın su sıkıntısından şikayetçi olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, "Hamzabey Barajı yapıldıktan sonra Elazığ’ın 2060 yılına kadar su sorunu yaşamayacağı belirtilmişti. Ancak yanlış projelendirme nedeniyle şimdiden su kesintileri yaşanmaya başlamış. Ticari işi nedeniyle misafir olarak Elazığ’da bulunan Kayserili bir vatandaşın ilk olarak su sorununu dile getirmesi ilginçti. Elazığ gibi üç tarafı su olan bir ilimizin su sorunu yaşaması tuhaftır. Sulama tesislerinin harap olması nedeniyle ziraat da gerilemiş durumda. Kentsel dönüşüm ve iyi bir şehir planlaması ihtiyacı da göze çarpan ve dile getirilen ihtiyaçlar. Ayrıca halen depremde zarar gören bazı binalarda vatandaşların oturmaya devam ettiği söylendi. Elazığ deprem bölgesidir. Allah korusun yeni bir deprem meydana gelmesi halinde hasarlı binalar yıkılırsa, o binaların altında sadece oralarda oturan vatandaşlar değil, yetkililer de kalır.  Tehlike arz eden binaların bir an önce yıkılması ve yerlerine yenilerinin yapılması gerekiyor." diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Elazığ'daki ziyaretleri kapsamında annesi vefat eden parti üyesi Ramazan Aydın’ı ve kardeşi vefat eden parti üyesi Recep Bağcıoğlu'nu ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Daha sonra partisinin Elazığ İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 6-8 Ekim Şehidlerini Anma Programına katılan Yapıcıoğlu, Elazığ programının tamamlanmasının ardından Malatya’ya geçti. (İLKHA)

İlgili Galeriler