Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İlim paylaşmakla çoğalır

Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş’ın katılımıyla dualarla açıldı.

Ekleme: 08.10.2021 20:05:15 / Güncelleme: 08.10.2021 20:05:15 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yurdun açılışında öğrencilere hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, öğrencilere yurdu aynı zamanda bir ilim merkezi olarak değerlendirmelerini tavsiye etti.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurtlarının öğrencilere yurt, burs ve kurs imkanı sunduğunu bildiren Erbaş, öğrencilere yurdu sadece konuklama yeri olarak kullanmamalarını ve aynı zamanda bir ilim merkezi olarak değerlendirmelerini söyledi.

Erbaş, öğrencilere hitaben, “Sizler inşallah rol model olacaksınız. Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurdunda kalan bir öğrenci rol model olmalı. Davranışlarıyla, ahlaki duruşuyla, inancımızın gereği olan ve Diyanet kelimesine yakışan hal ve hareketle inşallah sizler rol model olacaksınız.” diye konuştu.

“Cehalet ortadan kalktığı zaman kötülükler de ortadan kalkar”

Sadece mutluluğun değil, ilmin de paylaşmakla çoğaldığını belirten Erbaş, “Rabbimiz, ‘De ki hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ buyuruyor. Elbette olmaz. Siz bilenler safında yer alacaksınız ve bilmeyenlere bildiklerinizi öğreteceksiniz. Bu şekilde ilim, irfan, bilgi, hikmet çoğalacak, artacak ve yeryüzünde cehalet kalmayacak. Cehalet kötülüklerin anasıdır. Cehalet ortadan kalktığı zaman kötülükler de ortadan kalkar. Sizler de bunun için birer örnek şahsiyet olacaksınız. Farklı farklı branşlarınız olabilir. Kiminiz fen bilimlerinde, kiminiz sosyal bilimlerde, kiminiz dini alanlarda, ilahiyat, İslami ilimler fakültelerinde eğitim görüyor olabilirsiniz. Ama ‘Bütün ilimler Allah'ın Kitabını daha iyi anlamak için öğrenilir, bütün kitaplar Allah'ın Kitabını daha iyi anlamak için okunur.’ Bu söz her Müslümanı bağlayan bir sözdür. Diyelim ki tıp alanında eğitim alıyorsunuz, Kur'an-ı Kerim'deki tıpla ilgili ayetleri okuduğunuz zaman imanınız artmalı. Hangi alanda eğitim alıyor olursanız olunuz niyetiniz, ‘ben Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlayayım ve daha iyi Müslüman olayım’ ise ibadet yapmış olursunuz. Okuduğunuz her satır sizin için ibadet olur, nafile ibadet olur. Allah yar yardımcınız olsun.” dedi.

Erbaş, konuşmasının ardından yurdun tadilatını yaparak kullanıma hazır hale getiren hayırsever Asım Kökoğlu’na teşekkür belgesi verdi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar