Diyarbakır Narko - Terör Finans-3 operasyonu başladı

Diyarbakır merkezli İstanbul, Bursa ve Adana illerini kapsayan 105 ayrı adreste eş zamanlı başlatılan Narko - Terör Finans-3 operasyonu bin 210 askeri personelin katılımıyla icra ediliyor.

Ekleme: 08.10.2021 16:20:14 / Güncelleme: 08.10.2021 16:21:42 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mayıs ve Haziran aylarında uyuşturucudan elde ettikleri gelirle PKK/KCK yapılanmalarına finansal destek sağlayan 121 şahıs yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemece 105'i tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca bu operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Bu sabaha karşı Narko-Terör Finans-3 operasyonu başladı. Operasyon, 71 şahsa yönelik Diyarbakır ili merkezli İstanbul, Bursa ve Adana illerini kapsayan 105 ayrı adreste eş zamanlı olarak icra ediliyor." denildi.

Operasyonların Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde gerçekleştirildiğinin belirtildiği açıklamada, "Uyuşturucu madde imal ve ticareti yaparak elde ettikleri gelirle PKK/KCK terör örgütüne finans sağlayan şüphelilere yönelik uyuşturucu ile terörün bağlantısını ortaya koyan operasyona jandarma özel harekât, jandarma komando ve jandarma narkotik unsurlarından bin 210 personelin oluşturduğu 64 tim katılıyor." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar