Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Sessiz ibadet kararından vazgeçilmelidir

Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş, Siyonist işgal rejiminin, Yahudilerin Mescid-i Aksa içinde sessizce ibadet edebileceklerine dair kararına tepki gösterdi.

Ekleme: 08.10.2021 12:45:18 / Güncelleme: 08.10.2021 12:53:43 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Erbaş, kentteki temaslarını sürdürüyor. 4-6 yaş çocuklar için yaptırılan Kur’an Kursunun açılışına katılan Erbaş, açılışın ardından işgal rejiminin “sessiz ibadet” onayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Söz konusu karardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten Erbaş, işgal rejimi mahkemesinin aldığı kararı ret ettiğini, kınadığını ve lanetlediğini söyledi.

 

İnançlarda mabetlerin dokunulmazlığının olduğunu belirten Erbaş, “Bizim İslam medeniyetimizde mabetlerin dokunulmazlığı vardır. Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir. Kıyamete kadar da İslam mabedi olarak kalacaktır. Sadece Müslümanların mabetlerinin değil, bizim inancımızda gayrimüslimlerin Müslümanların dışındaki inançların da mabetlerinin dokunulmazlığı vardır. Nasıl ki Müslümanların gidip Yahudilerin mabetlerinde bu şekilde bir eylem yapması kabul edilemezse Yahudilerin yapmış olduğu daha doğrusu israillilerin yapmış olduğu bu eylem de kabul edilemez. Dolayısıyla biran önce bu kararlarından vazgeçmelerini ve hep birlikte barışı sağlamamız gerektiğini özellikle düşünüyorum.” dedi.

Müslümanların barış sever insanlar olduğunu ifade eden Erbaş, “Dinimizin adı İslam. Barış anlamına gelmektedir. Kudüs’ün adı da barışın evidir, barışın yurdudur. Barışın yurdunu bu türlü tarihte pek görülmemiş yeni yeni bir takım gayretlerle barışı bozmak için ortaya çıkarılan bu eylemlere hep birlikte tüm insanlar olarak sadece Müslümanlar olarak demiyorum hangi inançtan olursa olsun hep birlikte karşı çıkmamız gerekiyor. Dolayısıyla inşallah biran öne bu kararlarından vazgeçerler.” diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar