Gardrop Düzeni Nasıl Sağlanır?

İlandır...

Ekleme: 08.10.2021 12:11:09 / Güncelleme: 08.10.2021 12:11:13 / Tanıtım
Destek için 

Evinizde şık, gösterişli ve düzenli görünen bir gardırop olmasını herkes ister. Dolabın darlığından ya da sahip olunan gardırobun azlığından dolayı çoğu zaman kıyafetleri üst üste olacak şekilde asmak durumunda kalabilirsiniz. Bazı zamanlarda, geniş bir dolaba sahip olsak da, dolap içi düzenini sağlayamayabiliriz. Dolap kapaklarını açtığımız zaman uçuşan kıyafetler rahatsız edicidir.

Kıyafetleri Gözden Geçirin

Açtığınız gardrop kargaşasından uzak olmak için dolap düzenleme rutini oluşturmalısınız. İlk başta fazlalıklardan kurtulmalısınız. Fazlalıklardan arınmak iyi gelir. Birçok kişi ihtiyaç duymadığı, artık kullanmadığı çanta ve elbiselerini saklamayı çok sever. Öncelikle bu fazlalıkları atmayla başlayabilirsiniz. Çöpe atmak olarak düşünmeyin, kullanılacak durumdaysa hediye edebilir ya da geri dönüşüm yapabilirsiniz. Böylelikle dolabınızda yer kaplamaz ve dağınıklık azalır.

Askı ve Dolap İçi Düzenleyicileri Edinin

Düzenleme ve temizlik durumlarında yardım almak çok önemlidir. Bu yardım size vakit ve enerji tasarrufu sağlayacaktır. Kıyafet askıları, sepet, dolap içi düzenleyiciler ve raflar en çok ihtiyaç duyulan yardımcılardır. Kıyafet askıları ve düzenleyicileri, ev eşyaları satan mağazalarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu malzemeler kıyafetleri düzenlemek için ekstra alan yaratacaktır.

İş ve Okul Kıyafetlerini Ev Kıyafetlerinden Ayırın

Kıyafetlerinizi her zaman düzende tutmak istiyorsanız yeterli sayıda askı almalısınız. Bu durum dolabınıza düzen sağlamanın pek çok açıdan avantajını da beraberinde getirecektir. İlk bakışta istediğiniz kıyafeti bulmak için belli bir sıra ve kategoriler halinde giysilerinizi asabilirsiniz.

Bu kategoriler; tişört, hırka, elbise, etek ve gömlek olarak sıralanabilir. Bu aşamada ise tek askıya yerleştirmeniz daha iyi olacaktır. Üst üste kıyafet asmak aradığınız kıyafeti bulmaya çalışırken zamanınızı harcamanıza neden olur. Ayrıca kıyafetlerinizi asmadığınız zaman tercih ettiğiniz kombinlerinizi kırışmış halde bulabilirsiniz.

Sabah saatlerinde telaşlı halde ütü yapmak hoş bir davranış değildir. Ev kıyafetlerinin arasında işe giderken giydiğiniz kıyafetleri seçmek mantıksızdır. Bu yüzden ev kıyafetlerini farklı bir bölmeye yerleştirmelisiniz bu sayede dağınıklığı kolayca aşabilirsiniz.

Aksesuarlarınızı Farklı Bölümde Düzenleyin

Dolabınızın içerisinde kıyafetleriniz için alan kısıtlıysa ve aksesuarlarınızı koyacak yer bulamıyorsanız, şifonyer veya duvar askısı gibi farklı bir bölüme yerleştirebilirsiniz. Böylelikle büyük oranda yer tasarrufu sağlayabilirsiniz. Çantalarınızı ve diğer aksesuarlarınızı nereye yerleştireceğinize dair fikirler aşağıda yer almaktadır:

  • Çanta düzenleyici şeffaf askılar,
  • Çok amaçlı dolaplar,
  • Duvara monte edilebilen raflar,
  • Askı asabileceğiniz çubuk şeklindeki taşıyıcılar.

İşinize çok yarayacaktır. Askılara çantalarınızı takıp, askıları da çubuklara geçirebilirsiniz, duvar raflarına ise çantalarınızı dizebilirsiniz. Maliyeti düşüktür ve uygulaması pratiktir.

Mevsime Uymayan Kıyafetleri Depolama Alanları

Yaz aylarında dolabın içerisinde hırka, ceket ve kalın kıyafetlerin olmasının mantıklı bir yanı yoktur. İhtiyacınız olan boş alanı da etkileyecektir. Kış aylarında ise ince elbiselerin, kısa kollu bluzların ve yazlık kombinlerin yer almasına gerek yoktur. Tek yapmanız gereken hurç satın almaktır. Ev tekstil ürünleri satan mağazalardan, alışveriş merkezlerinden kolaylıkla satın alabilirsiniz. Bütçeye ve ihtiyaca hitap eden hurçlar farklı ebatlarda üretilir. Bu hurçlar kıyafetleri depolamak için yardımcıdır. Yaz aylarında montlarınızı, kazaklarınızı; kış aylarında ise elbiselerinizi muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle her mevsim kıyafetleriniz düzenli ve temiz olacaktır.

İç Çamaşırlarınız İçin Farklı Tamamlayıcılar

Yatak odanızda bir mobilya takımınız varsa yüksek ihtimalle şifonyer de bulunur. Şifonyerler ya da başucu komodinleri iç çamaşırlarınızı yerleştirmek için iyi tamamlayıcılardır. Sütyen, külot, külotlu çorap, korse vs. iç çamaşırlarının hijyeninin sağlanması için kendi kategorisinden olan parçalar ile daha küçük alanda muhafaza edilmelidir. Dışarıda giydiğiniz kıyafetlerin mikroplu yüzeylere temas etmesi ile iç çamaşırınız da bu durumdan etkilenir. Bu sebeple iç çamaşırları için çekmeceli farklı bir bölüm tercih etmelisiniz.