Tüm engellemelere rağmen Filistinliler Mescid-i Aksa'da sabah namazı kıldı

Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma konusunda kararlılığını sürdüren Filistin Halkı, siyonist işgal rejiminin tüm engelleme çabalarına ve girişlere getirdikleri zorlaştırma koşullarına rağmen bu sabah namazını yine Mescid-i Aksa'da kıldı.

Ekleme: 08.10.2021 11:05:17 / Güncelleme: 08.10.2021 11:19:34 / Dünya
Destek için 

Kudüs'ün Mescid-i Aksa'ya açılan kapılarında bariyerler kurarak geçişlere izin vermeyen işgal rejiminin sözde askerlerinin engelleme ve zorlaştırma çabalarına rağmen, Filistin halkı Cuma sabahında namaz kılmak için mescide akın etti.

İşgalci siyonistlerin, "Yahudilerin de Mescid-i Aksa'da ibadet edebilecekleri"ne dair kararını kabul etmeyen Filistinlilerin, Mescid-i Aksa'ya akın ederek nöbet tutmaları çağrıları üzerine harekete geçen Müslümanlar, sabah namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için bariyerleri aşmayı başardı.

Batı Şeria yönünden gelen Filistinliler, sabah namazını kıldıktan sonra gruplar halinde bir araya gelerek "Canımızla, kanımızla sana fedayız ey Aksa!" sloganlarını attı.

İşgal mahkemesinin 6 Ekim Çarşamba günü Yahudilerin Mescid-i Aksa alanında ibadet etme konusunda sınırlı bir haklarının olduğu yönünde verdiği karar, bütün Filistin'de tepkiyle karşılanmış, kararın işgal rejiminin Yahudileştirme politikasının bir aşaması olduğuna dikkat çekilmişti.

https://ilkha.com/dunya/hamas-tan-isgalci-yahudilerin-mescid-i-aksa-da-ibadet-edebilecek-olmasina-tepki-174407

https://ilkha.com/roportaj/esin-yahudilerin-hedefi-baskenti-kudus-olan-bir-siyonist-devlet-kurmaktir-174461

Mescid-i Aksa hatiplerinden İkrime Sabri de işgal rejiminin bu konuda karar verme yetkisi olmadığına dikkat çekerek işgal mahkemesinin Mescid-i Aksa hakkında verdiği kararın geçersiz olduğunu dile getirmişti. (İLKHA)