Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan işgal rejiminin “sessiz ibadet” onayına tepki

Siyonist işgal rejiminin, Yahudilerin Mescid-i Aksa içinde sessizce ibadet edebileceklerine dair kararına tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş, uluslararası toplumu ve İslam dünyasını bu karara karşı çıkmaya davet etti.

Ekleme: 08.10.2021 09:09:39 / Güncelleme: 08.10.2021 09:23:16 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Erbaş, siyonist işgal rejiminin bir mahkemesi tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa’da “sessizce ibadet” etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınadı.

“Kudüs Müslümanlarındır ve kıyamete kadar böyle kalacaktır”

Uluslararası toplumu ve İslam dünyasını bu karara karşı çıkmaya davet eden Erbaş, “İsrailde bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ‘sessizce’ ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınıyorum. Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için kutsiyetini ve yasal statüsünü tehdit eden bu karar, işgal devleti israili cesaretlendirecek, Filistinli Müslümanlara yönelik sürdürdüğü işgal ve zulümlerine artırarak devam etmesine sebep olacaktır. Uluslararası toplumu ve İslam dünyasını yanlış ve tehlikeli olan bu karara karşı çıkmaya davet ediyorum. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Harim-i İsmetimiz Kudüs Müslümanlarındır ve kıyamete kadar böyle kalacaktır.” dedi. (İLKHA)