Cumhurbaşkanı Erdoğan, '1000 tane açılacak' demişti, fiyat farkı beklentiyi karşılayacak mı?

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, Türkiye genelinde yıl sonuna kadar 700 markete ulaşacaklarını açıkladı.

Ekleme: 07.10.2021 15:25:32 / Güncelleme: 07.10.2021 15:25:32 / Ekonomi
Destek için 

Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın 1000 mağaza hedefine ise 2022'nin ilk 6 ayında çok rahatlıkla ulaşacağız" dedi.

"Biz perakendedeki diğer zincirlerle yaklaşık olarak yüzde 5 kadar daha ucuza ürün satıyoruz" diye konuştu. Halkın Tarım Kredi'den daha büyük bir ucuzluk beklediğini ama mümkün olmadığını belirten Yıldırım, piyasayı regüle ettiklerini ifade etti.

Yıldırım, ''Biz maliyetleri göz önünde bulundurarak kendi fiyatlarımızı oluşturuyoruz. Kendi fiyatlarımızı oluştururken diğer perakendecileri de takip ediyoruz. Onlara göre de pozisyonlanma yapıyoruz. Bizim maliyetlerimiz ne olursa olsun, biz perakendedeki diğer zincirlerle yaklaşık olarak yüzde 5 kadar daha ucuza ürün satıyoruz. Böyle bir fiyatlandırma politikamız var. Rekabetten dolayı fiyat aşağı çekilirse biz de o yüzde 5 bandını korumaya çalışıyoruz. Vatandaş dramatik bir fiyat farkı bekliyor. Böyle bir eleştiri alıyoruz. Halkımızın şuna dikkat etmesini rica ediyorum, biz piyasayı regüle etmeye çalışıyoruz. Biz fiyatlarımızı yukarı doğru çekmediğimiz için perakendeciler de fiyatlarını yukarı doğru çekemiyorlar." ifadelerini kullandı. 


Diğer zincir marketlerin Tarım Kredi'den ucuz olduğu iddialarını yalanlayan Yıldırım, "Paylaşılan fiyatlar bizim raflarımızdaki fiyatlar değiller. Yanlış bilgiler var. Zannediyorum o haberlerde gösterilen fiyatlar bizden ürünü alıp internet üzerinden satanların fiyatları. Bizim raf fiyatlarımız diğer aktörlerden daha uygun" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler: