Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu gündemi değerlendirdi

​Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Ekleme: 06.10.2021 17:50:13 / Güncelleme: 06.10.2021 17:50:13 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

 

Partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada Karamollaoğlu, Oğuzhan Asiltürk’ün vefatı, yeni yasama yılı, TÜİK verileri gibi gündemin öne çıkan konularını değerlendirdi.

Karamollaoğlu, vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’e bir kez daha Cenâb-ı Allah'tan rahmet diledi.

Yeni yasama yılının da hayırlara vesile olmasını temenni eden Karamollaoğlu, TBMM'nin, millet iradesinin yegâne tecelligâhı olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu, "Bu nedenle; TBMM'nin güçlü, etkin ve çözüm odaklı çalışabilmesi büyük önem arz etmektedir. Güçlü bir Meclis, Güçlü bir Türkiye demektir! Son birkaç yıldır maalesef işlevselliğini kaybeden TBMM'nin, kaybettiği bu itibarını yeniden kazanması, önümüzdeki dönemde ülkemizin problemlerinin çözümü noktasında önemli bir adım olacaktır. Ülke yönetiminde ortak aklı, istişareyi, şeffaflık, denetim ve hesap verilebilirliği tesis etmenin yolu TBMM'den geçmektedir." dedi.

Ciddi sıkıntılar yaşanmakta olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "Ülkemizin çözüm bekleyen büyük problemleri ve insanımızın derman aradığı birçok derdi bulunmaktadır. Bir partinin, bir kesimin, bir grubun tek başına alacağı kararlarla bu problemlerin çözüme kavuşması ise mümkün değildir. İktidar kendi hatalarını görmekte genelde aciz kalır. İnsan kendi hatasını başına bir felaket gelmeden görmez. Zaten başına bir felaket geldiğinde o problemi görmenin bir ehemmiyeti kalmaz. Mühim olanı bir sıkıntıya girmeden problemleri görmek o problemlerin çözümünü aramaktır. Bu da muhalefet ile işbirliği yaparak sağlanabilir. Aksine, ‘ben yaptım oldu’ anlayışı sorunlarımızı her geçen gün daha da derinleştirmektedir." şeklinde belirtti.

"Tarımda, sağlıkta, eğitimde, dış politikada ve diğer bütün alanlarda ciddi sıkıntılar yaşanıyor"

Türkiye’nin ekonomisine değinen Karamollaoğlu, "Ekonominin geldiği durum ortadadır, işte resmi enflasyon rakamları daha geçen gün açıklandı; 19.58! Kaldı ki bu TÜİK'in enflasyonu, insanımızın çarşı-pazarda hissettiği gerçek enflasyon yüzde 40-50'lerdedir. Mutlaka iktidar olarak alınan kararları müzakere edecek bir ortamın oluşturulmaya ihtiyacımız var. Tarımda, sağlıkta, eğitimde, dış politikada ve diğer bütün alanlarda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntılar her zaman vardır. Ancak sıkıntılara olumlu yaklaşabilmek sıkıntıların üstesinden gelecek adımları atabilmek daha geniş kapsamlı meselelere yaklaşmakla mümkündür." dedi. (İLKHA)