Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanının eleştirilerine katılıyoruz!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 06.10.2021 13:54:49 / Güncelleme: 06.10.2021 13:55:53 / Güncel
Destek için 

Karamollaoğlu konuşmasında şunları söyledi; 

Cumhurbaşkanı "Daha Adil bir Dünya Mümkün" kitabında BM'nin yapısına ve özellikle de Güvenlik Konseyi'nin işleyişine getirdiği eleştirilere biz de katılıyoruz. Fakat yapılan eleştirileri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin işleyişine uyarladığımızda benzer sorunların ülkemizde de görüldüğüne şahit oluyoruz. BM'de 5 daimi ülkenin veto hakkını kullanarak diğer ülkelerin aldığı kararları reddedebilmesi bugün ülkemizde TBMM'de de aynı şekilde görülmektedir.

Muhalefet partilerinin bir araya gelip ittifak ettiği konularda iktidar, bir hamlede bütün bu girişimleri boşa çıkarabilmektedir. Maalesef muhalefetin tekliflerine hiçbir zaman itibar edilmemektedir. Ülkemizin çözüm bekleyen büyük problemleri ve insanımızın derman aradığı birçok derdi bulunmaktadır. Bir partinin, bir kesimin, bir grubun tek başına alacağı kararlarla bu problemlerin çözüme kavuşması mümkün değildir.

ENFLASYON RAKAMLARI

Ekonominin geldiği durum ortadadır! İşte resmi enflasyon rakamları daha geçen gün açıklandı; 19.58. Bu TÜİK'in enflasyonu, insanımızın marketlerde hissettiği manzara ise yüzde 40-50'lerdedir. Tarımda, sağlıkta, eğitimde, dış politikada ve diğer tüm alanlarda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sıkıntılar her zaman olabilir ama bu sıkıntıları ortadan kaldıracak adımları atabilmek daha geniş ve kapsamlı bir yaklaşımla mümkündür.

Saadet Partisi olarak biz ülkemizin problemlerinin çözümü noktasında TBMM'nin daha etkin ve güçlü hale getirilmesi gerektiğini elzem görüyoruz.

YURT SORUNU

Öğrenciler kalacak yer bulamadıkları için şikayetçi olduklarında devlete karşı başkaldırıyorlar diye bakılırsa var olan bir problemi çözmek mümkün olmaz. Geçinemiyorum diyenleri azarlarsanız o zaman bu insanların dertlerine derman olamazsınız.

SOÇİ ZİRVESİ

Cumhurbaşkanının son zamanlarda Putin ile yaptığı iki saatlik görüşmede Dışişleri Bakanlığına mensup olan bir sorumlunun bile bulunmaması endişe vericidir.