Çelik: "AK Parti laik devlet düzenini savunmaktadır "

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı. açıklamada çelik: ''AK Parti laik devlet düzenini savunmaktadır. Laiklik toplumsal barış ilkesi olarak yerini koruyacaktır'' dedi

Ekleme: 05.10.2021 21:47:53 / Güncelleme: 05.10.2021 21:47:53 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Birlik Vakfının Çemberlitaş'taki genel merkezinde "Yeni Anayasa ve Öze Dönüş" konulu konferansta konuşma gerçekleştirmişti. Kahraman, "Anayasalar değişmez hükümler olamaz... Değişmez maddeler anayasaya konmamalı...Yeni anayasanın da 1924, 1961, 1982 gibi "dindar bir anayasa" olması gerektiğini söylemişti.

Bugün A Haber'e çıkan Kahraman sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Kahraman, "Bir çarpıtma ve yanlışa yönlendirme var. Benim beyanlarımda olmayan. Mesela ilk 4 madde hakkında değişiklik olmaz beyanı bir beyan. Dindar anayasa anlayışı yanlış anlaşılıyor. Ben deniz hukuk mezunuyum ve anayasa benim konum, ihtisas dalım..." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısından sonra yaptığı açıklamada herkesin yeni anayasa ile ilgili görüş söyleyebileceğini açıkladı. Çelik, "Herkes yeni anayasa ile ilgili görüş söyleyebilir. AK Parti olarak, herhangi bir şekilde, laiklik prensibinin vazgeçilmez olduğunu ifade etmiştim. AK Parti laik devlet düzenini savunmaktadır. Laiklik toplumsal barış ilkesi olarak yerini koruyacaktır" ifadelerini kullandı.