Yaz ayında iki ay art arda 5 binlik doğalgaz faturası geldi

Yaz ayında gelen 5 bin 208 liralık doğal gaz faturası gelen vatandaşa iki ay sonra tekrardan 5 bin liralık bir fatura geldi

Ekleme: 03.10.2021 17:07:39 / Güncelleme: 03.10.2021 17:07:39 / Güncel
Destek için 

İstanbul Ataşehir'de ikamet eden vatandaş, yaz ayında gelen 5 bin 208 liralık doğal gaz faturasını görünce neye uğradığını şaşırdı. İtirazları sonucunda 45 liraya düşen doğal gaz faturasından 2 ay sonra gelen 5 bin 853 liralık faturayı gören vatandaş yetkililerden yardım bekliyor.
 Ataşehir İçerenköy Mahallesi'nde ikamet eden Eren Erbey, yaz ayında gelen 5 bin 208 TL'lik doğal gaz faturasını görünce neye uğradığını şaşırdı. 1 ay sonra tekrardan 5 bin 853 TL'lik doğal gaz faturası geldiğini gören Erbey, ikinci kez şok yaşadı.

İTİRAZDA BULUNDU
İlk gelen doğal gaz faturası İGDAŞ tarafından kontrol edildikten sonra 45 TL'ye düşen Erbey'e, şimdi de 3 bin 681 TL kaçak gaz cezası, 2 bin 172 TL de doğal gaz faturası geldi. Saatinin değiştirilmesinden 2 ay sonra fatura krizi ile karşılaşan Eren Erbey, tekrardan İGDAŞ'a itirazda bulundu.

Faturanın geldiği daireden taşınmasına rağmen abonelik işlemlerini sonlandırmayan Erbey, faturada oluşan yanlışlık için yetkililerden yardım bekliyor.

"BOŞ EVE FATURA GELİYOR"
Eren Erbey, "Bu faturaya istinaden İGDAŞ'a gittiğimizde doğal gazın kaçak olduğu bize belirtildi. Biz bir önceki fatura mağduriyetini yaşadığımız dönemde doğal gaz saatimin değiştiği söylendi. Benim iznim veya haberim olmadan ve bana gelen 2. faturamda da benim saatle oynadığım ve kaçak kullandığım söyleniyor. Ben zaten çalışıyorum, sabah saat 09.00'da evden çıkıyorum, akşam 21.00-22.00 gibi eve giriyorum. Tekrar tekrar söylüyorum, ev boş. Beyaz Masa'ya defalarca yazdım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de yazdım, sadece bir defa arandım 'Size dönüş yapacağız' denildi. Ben karşımda muhatap bulamıyorum. Saatimin değişmesinden dolayı bir hata varsa benim ne suçum var burada. Sonuçta bu elektrik veya su saati değil doğal gaz saati" dedi.

Son Dakika

Etiketler: